Volledig scherm
© Depestele

Kleine Oona vervolledigt viergeslacht

 1. Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpselen brengt hij boodschappen aan”
  PREMIUM
  Ieper

  Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpse­len brengt hij boodschap­pen aan”

  Een effectieve straf, want de man lijkt niet te willen beseffen dat hij strafbare feiten pleegt. Dat vraagt de openbare aanklager in Ieper voor een dakloze man, die al jaren een koppel uit Poperinge belaagt. Fabien Devos en Sabine Decoene staan in voor het onderhoud van de Ieperse openbare toiletten en worden voortdurend lastig gevallen door de man. “Hij ligt op de loer. Als wij hebben gepoetst, maakt hij achter onze rug alles weer vuil”, vertelt het koppel.
 2. Stadsbestuur geeft advies in dossier windmolens A19: “Hoe je het draait of keert, hier lijkt kiezen altijd verliezen”
  Ieper

  Stadsbe­stuur geeft advies in dossier windmolens A19: “Hoe je het draait of keert, hier lijkt kiezen altijd verliezen”

  Het Ieperse stadsbestuur zal en kan niet beslissen over het inplanten van twee grote windmolens langs de A19. Het is de provincie die al dan niet een vergunning toekent. “Wij geven enkel een advies, maar we gaan daarbij niet over een nacht ijs: alle pro’s en contra’s worden goed afgewogen.” Het actiecomité Frontwind Sint-Jan Ieper verzamelde ondertussen tal van bezwaarschriften die worden overhandigd aan burgemeester Talpe en schepen Bolle.