De kerk van Kemmel wordt een ontmoetingscentrum.
Volledig scherm
De kerk van Kemmel wordt een ontmoetingscentrum. © Henk Deleu

Kerk Kemmel wordt ontmoetingscentrum: gemeenteraad stelt ontwerper aan

In Kemmel wil de gemeente de parochiekerk Sint-Laurentius herbestemmen tot een ontmoetingscentrum. Er wordt nu een ontwerper aangesteld die een plan moet opmaken om de kerk om te bouwen. 

0 reacties

 1. Op huizenjacht in… Varsenare: “Een magneet voor jonge gezinnen én actieve senioren”
  PREMIUM
  Varsenare

  Op huizen­jacht in… Varsenare: “Een magneet voor jonge gezinnen én actieve senioren”

  Varsenare trekt al enkele jaren jonge gezinnen aan in de groene rand rond Brugge, maar zit nog steeds in de lift. De vlotte bereikbaarheid en mooie bossen zijn maar enkele van de vele troeven van het dorp. Maar wat maakt de Jabbeekse deelgemeente nog populair? Hoeveel geld leg je er tegenwoordig op tafel voor een eigen stek en welke panden staan momenteel te koop? Stephanie Allegaert van immokantoor Woon! geeft de antwoorden in een nieuwe aflevering van onze reeks Huizenjacht.
 2. “Red onze weide van projectontwikkelaars.” Boer Jos (60) start crowdfunding en wil park aanleggen
  PREMIUM
  Reningelst

  “Red onze weide van projectont­wik­ke­laars.” Boer Jos (60) start crowdfun­ding en wil park aanleggen

  620.000 euro. Dat bedrag wil boer Jos Six (60) van de Groenselpoorte in Reningelst inzamelen om een stukje weide dat grenst aan zijn boerderij te redden. Het gaat om een stuk bouwgrond van 1 hectare, dat dreigt verkaveld te worden. Zelf wil hij er een parkje van maken, met appelboomgaard en picknickplek. “Dit kan een idyllisch plekje worden waar iedereen van kan genieten”, zegt Jos. Voorlopig staat de teller op 1.897 euro.