De desolate kampplaats van KSA Mortsel in Dranouter, nadat een stroom water alles had overspoeld.
Volledig scherm
De desolate kampplaats van KSA Mortsel in Dranouter, nadat een stroom water alles had overspoeld. © Hans Verbeke

Kamp KSA Mortsel ontruimd na stortregens in Dranouter: “We zaten eerst bijna in de Ardennen. Maar ook plan B bleek niet zo’n goed idee”

Dranouter/MortselZe zouden op kamp trekken naar Rochefort. Maar na de zondvloed van vorige week in de Ardennen zochten en vonden ze een veiliger alternatief, in de Westhoek. “Tenminste, dat dachten we”, zegt hoofdleidster Lotte Torney. Maandag moest de groep, met 100 leden van 6 tot 14 jaar, in allerijl worden geëvacueerd, toen door stortregens de kampplaats werd overspoeld.

 1. Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”
  Ieper

  Franse WO I-soldaten krijgen laatste rustplaats op Potyze in Ieper: “Na 107 jaar voegen ze zich bij hun kameraden”

  Op de Franse begraafplaats Sint-Charles de Potyze in Ieper kregen woensdag negen Franse soldaten een laatste rustplaats. Het ging om militairen die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog in de Westhoek. Leerlingen van de Ieperse Sint-Jozefschool mochten kransen neerleggen. “We moeten die mensen voor altijd dankbaar zijn”, zegt de 10-jarige Merel De Coen uit Ieper.
 2. Niels Destadsbader houdt signeersessie in SupraBazar: fans schuiven uren aan voor handtekening
  Gullegem

  Niels Destadsba­der houdt signeerses­sie in SupraBazar: fans schuiven uren aan voor handteke­ning

  Naar aanleiding van zijn nieuwe album ‘Sterker’ hield Niels Destadsbader zaterdag een signeersessie in de Supra Bazar in Gullegem. Vijfhonderd fans daagden op voor een handtekening van hun idool en sommigen stonden uren op vorhand al op post. “Onlangs ben ik een vriend verloren en een liedje van Niels gaf mij de kracht om dat een plaats te geven”, reageert een fan uit Gits.