Dierenrechtenorganisatie GAIA kaart de dieronvriendelijke toestand in de Vlaamse kalkoenkwekerijen aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Dierenrechtenorganisatie GAIA kaart de dieronvriendelijke toestand in de Vlaamse kalkoenkwekerijen aan. © GAIA

Kalkoenkwekerijen reageren op illegale beelden GAIA: “Betreurenswaardig, we zijn grotere dierenvrienden dan hen”

Wulvergem/Lichtervelde/Lendelede/Geluwe“Ik betreur de werkwijze van GAIA. Op een illegale manier dringen ze onze bedrijven binnen en focussen op enkele dieren tussen duizenden gezonde andere. Totaal misleidend.” Kalkoenkweker Krist Vanoverberghe uit Lendelede reageert gelaten, maar anderzijds ook strijdvaardig op de beelden die dierenrechtenorganisatie GAIA bij vier kalkoenkwekerijen in Lichtervelde, Lendelede, Geluwe en Wulvergem maakte. De organisatie dient klacht in tegen de kwekerijen.

 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  5

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Ex-wielrenner Kurt Titeca (55) opent vernieuwd fietsbelevingscentrum Biking Box tijdens Gent-Wevelgem: “Ik spreek de taal van de coureur”
  PREMIUM

  Ex-wielrenner Kurt Titeca (55) opent vernieuwd fietsbele­vings­cen­trum Biking Box tijdens Gent-Wevelgem: “Ik spreek de taal van de coureur”

  Ieper is zich volop aan het klaarmaken voor Gent-Wevelgem, de fietshoogdag van het jaar. Er staan zondag zeven koersen gepland in het centrum. De plek waar wel eens het meest te beleven zou kunnen vallen, is de vernieuwde Biking Box. “Iedereen die van ver of dicht iets te maken heeft met fietsen, vindt hier zijn gading”, zegt zaakvoerder en gewezen wielrenner Kurt Titeca.
  Ieper