Jan Dumoulin stierf vorige week woensdag aan de gevolgen van een beroerte.
Volledig scherm
Jan Dumoulin stierf vorige week woensdag aan de gevolgen van een beroerte. © JVK

Jan Dumoulin (83), eigenaar van de oude buizenfabriek in Wijtschate, overleden: “De regio verliest een mooi iemand”

WijtschateIn Wijtschate is op 83-jarige leeftijd Jan Dumoulin overleden. De tachtiger was eigenaar van de voormalige steen- en buizenfabriek in Wijtschate. Niet lang geleden was hij nog te zien in een aflevering van het VRT-programma ‘Iedereen Beroemd’, waar hij voluit kon vertellen over zijn fabriek. “Jan was een beetje een zonderling, maar wel een heel lieve man.”

 1. Vier agenten vallen met ‘slapende’ automobilist in modderige werfput in Kortrijk
  Kortrijk/Moorslede

  Vier agenten vallen met ‘slapende’ automobi­list in modderige werfput in Kortrijk

  Een modderige werfput waarin vier agenten samen met een 34-jarige man uit Moorslede worstelen en spartelen. Dat was het decor voor een arrestatie op 11 maart 2018 in Kortrijk. De jongeman moest zich woensdag voor de rechter verantwoorden voor slagen aan en weerspannigheid tegen de agenten. “Maar één agent sloeg zo hard dat hij zijn eigen hand brak”, nam de advocate van de Moorsledenaar het optreden van de politie op de korrel.
 2. Rijhuis onbewoonbaar na uitslaande brand, één bewoner raakt ernstig verbrand
  Brielen

  Rijhuis onbewoon­baar na uitslaande brand, één bewoner raakt ernstig verbrand

  Twee Poolse mannen kwamen donderdagmiddag vlak bij de kerk van Brielen in de problemen toen een felle brand uitbrak in de huurwoning die ze sinds een zestal jaar betrekken met een aantal landgenoten. Beiden raakten bevangen door de rook, één van hen liep ook brandwonden op. De huurwoning is helemaal vernield, de benedenverdieping is uitgebrand. Er wordt gezocht naar een oplossing voor de dakloze Polen.
 3. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg

 2. 'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch
  Play
  games

  'Stitchy in Tooki Trouble' is nieuw Belgisch videospel voor Switch