Kristel Taveirne aan het werk in haar massagepraktijk langs de Zandberg in De Klijte.
Volledig scherm
Kristel Taveirne aan het werk in haar massagepraktijk langs de Zandberg in De Klijte. © Foto Eric Flamand

"Jammer dat dit als luxe gezien wordt"

HEUVELLANDKristel Taveirne uit Heuvelland geeft zorgmassage aan kankerpatiënten. Naar aanleiding van de Dag tegen Kanker, die gisteren plaatsvond, wil ze deze massage wat meer bekendheid geven. "Het wordt een beetje gezien als een luxe, maar deze massage kan heel belangrijk zijn voor kankerpatiënten."

 1. Kleuters staan lievelingsspeelgoed af aan kinderen overstromingsgebied: “Een laat, maar mooi kerstverhaal”
  Poelkapelle/Westrozebeke

  Kleuters staan lievelings­speel­goed af aan kinderen overstro­mings­ge­bied: “Een laat, maar mooi kerstver­haal”

  Aan de kerk van Poelkapelle werd woensdagochtend een vrachtwagen geladen met speelgoed voor kinderen uit het Waalse Fraipont, een dorp dat vorige zomer zwaar af te rekenen kreeg met de overstromingen. Het speeltuig is voor een groot deel afkomstig van de kleuters van de klas van juf Griet Brusselle. “Net als de kleine prins uit het kerstverhaal maken wij kinderen blij met onze geschenken.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Pionier in schoonheidszorg Dorine (60) plant na 38 jaar afscheid: “Door altijd goed te willen doen voor een ander, kan je jezelf wel eens vergeten”
  PREMIUM
  Kortrijk/Gullegem

  Pionier in schoon­heids­zorg Dorine (60) plant na 38 jaar afscheid: “Door altijd goed te willen doen voor een ander, kan je jezelf wel eens vergeten”

  Dorine Vierstraete (60) zoekt een overnemer voor Sense of Beauty in Kortrijk. Ze startte in 1984 toen Vlaanderen nog niet vertrouwd was met grote schoonheidssalons. “Corona deed me over het leven nadenken. Tijd om mijn hoofd vrij te maken en te genieten van ons huis in Spanje en onze motorhome”, zegt Dorine, die uiterlijk eind dit jaar stopt.