Wijbouwer Martin Bacquaert van wijndomein Entre-deux-Monts in Heuvelland
Volledig scherm
Wijbouwer Martin Bacquaert van wijndomein Entre-deux-Monts in Heuvelland © Henk Deleu

Hevig regenweer betekent ook minder wijn: “Kwaliteit niet aangetast, maar de hoeveelheid wel”

HeuvellandDe overvloedige regen in ons land heeft een slechte invloed op de Belgische wijnbouw. Een schimmelinfectie tast de wijnranken aan en zorgt voor problemen. Ook bij wijnbouwer Martin Bacquaert van het gekende wijndomein Entre-deux-Monts in Heuvelland zijn er aangetaste wijnranken. “De productie zal hierdoor minder zijn in kwantiteit. Hoeveel precies, is onduidelijk”, zegt de wijnbouwer. Niet alleen in ons land, maar ook in de buurlanden zijn de gevolgen tastbaar.

 1. Aanhouding 25-jarige flatbewoner die zwaargewonde overbuurvrouw geen hulp bood verlengd
  Kortrijk / Ieper

  Aanhouding 25-jarige flatbewo­ner die zwaargewon­de overbuur­vrouw geen hulp bood verlengd

  De 25-jarige bewoner van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is verder aangehouden voor schuldig verzuim. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Zijn 30-jarige zus uit Ieper, die zijn overbuurvrouw in elkaar sloeg en levensgevaarlijk verwondde, verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Kortrijk. Zij wordt verdacht van poging tot moord. De man van schuldig verzuim.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. 12 maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor offerblokdief
  Wervik/Moorslede/Geluveld/Ieper

  12 maanden effectieve celstraf en 400 euro boete voor offerblok­dief

  Een 35-jarige man uit Wervik die zich vorig jaar in enkele maanden tijd tot de schrik van kerken in de Westhoek ontpopte, is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van 12 maanden en een boete van 400 euro. Zowel in Moorslede, Geluveld (Zonnebeke) als Wervik probeerde hij met een lijmstok geld uit offerblokken te stelen. Ook geparkeerde wagens waren niet veilig voor de grijpgrage handen van de drugsverslaafde man.