Schepen Bart Vanacker, Anneke Kestier en Eddy Caulier, die samen met Servien Depoortere uit Tielt de Kemmelwaarwedstrijd won, Stefaan Decrock en Hugo Wildemeersch.
Volledig scherm
Schepen Bart Vanacker, Anneke Kestier en Eddy Caulier, die samen met Servien Depoortere uit Tielt de Kemmelwaarwedstrijd won, Stefaan Decrock en Hugo Wildemeersch. © Henk Deleu

Heuvelland zoekt helpende handen voor Kemmelwaarproject: “We brengen prehistorische vaatwerk opnieuw tot leven”

HeuvellandDe gemeente Heuvelland wil Keltisch aardewerk weer tot leven brengen. Vorige zomer zetten de gemeente de geschiedenis van de Kelten in Heuvelland al in de kijker, met het project Kemmelwaar wil het nog een stap verder gaan. De gemeente is nu op zoek naar mensen die het project willen versterken.

 1. Bierestafette in vernieuwde vakantiewoning Gervelgat: “De betonnen tegeltjes van de inkom kregen nieuw plaatsje als muurtegels in het toilet”
  PREMIUM
  Poperinge

  Bieresta­fet­te in vernieuwde vakantiewo­ning Gervelgat: “De betonnen tegeltjes van de inkom kregen nieuw plaatsje als muurtegels in het toilet”

  De vakantiewoning ‘Gervelgat’ van Katrijn en Bram vind je tussen de Lange Gervelgatstraat (nu Veurnestraat) en Korte Gervelgatstraat (nu Doornstraat). Het kreeg de toepasselijke naam ‘Gervelgat’. In volle coronacrisis verbouwde het koppel de woning uit de vroege jaren ‘30 gebouwd en kijkt uit naar een beloftevolle zomer. “Er waren zeer ingrijpende verbouwingen nodig. Enkel de buitenmuren, verdiepingen met plankenvloer en originele houten trap naar het eerste verdiep bleven behouden.”
 1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

  Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.