Het vluchtelingenprobleem is nog altijd brandend actueel.
Volledig scherm
Het vluchtelingenprobleem is nog altijd brandend actueel. © Bart Boterman

Heuvelland schenkt aandacht aan vluchtelingen van vroeger en nu: “Ook onze gemeente kwam al in aanraking met het fenomeen”

WestouterOp 20 juni is het Wereldvluchtelingendag. “Op die dag geven we extra aandacht aan het lot, maar ook de moed van mensen op de vlucht”, zegt schepen van Cultuur Bart Vanacker (Gemeentebelangen). 

  1. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
    PREMIUM
    Lommel/Balen/Vlaanderen

    “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

    De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”