De Kosmos. “Moeten we echt wachten op restauratie tot de boel instort.”
Volledig scherm
De Kosmos. “Moeten we echt wachten op restauratie tot de boel instort.” © Foto Flamand

Heuvelland hoopt dat volgende Vlaamse regering werk maakt van restauratie Kosmos en Lijstermolen: “Moeten we echt wachten tot de boel instort?”

Het gemeentebestuur van Heuvelland vraagt de volgende Vlaamse regering werk te maken van het restaureren van twee beschermde gebouwen: Kosmos in Westouter en de Lijstermolen op de Baneberg. “Moet de focus niet liggen op het restaureren van wat al beschermd is in plaats van nieuwe gebouwen op de lijst te zetten? Of gaan we wachten tot de boel instort?”

0 reacties

 1. PFOS-norm (iets) te hoog in enkele Ieperse waterlopen: “Onderzoek gestart naar oorzaak”
  Ieper

  PFOS-norm (iets) te hoog in enkele Ieperse waterlopen: “Onderzoek gestart naar oorzaak”

  In enkele waterlopen en beken in de Westhoek zijn PFOS-waarden gemeten die boven de milieunormen pieken. In de Ieperlee tekende de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) een PFOS-waarde van 1,138 nanogram per liter op, wat 1,75 keer hoger is dan wat Europa toelaat. “In vergelijking met de meeste andere meetplaatsen zien we dat de overschrijdingen bij ons eerder beperkt zijn, maar uiteraard volgen we de situatie van dichtbij op”, aldus burgemeester Emmily Talpe (Open Ieper).
 2. Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadseries

  Humor én spanning: dit zijn onze favoriete komische misdaadse­ries

  Op 16 juni pakt Streamz uit met ‘Glad ijs’, een nieuwe reeks van Vlaamse bodem, en dan nog wel in het razend ambitieuze genre van de komische misdaadserie. Wij gingen in streamingland op zoek andere topseries die humor en misdaad met veel schwung combineren, en bundelden spin-offserie ‘Better Call Saul’ (Netflix), het zwartkomische ‘Fargo’ (Netflix) en ‘buddy cop’-reeks ‘Terriers’ (Disney+) voor u samen in onze kijkgids.