De Kosmos. “Moeten we echt wachten op restauratie tot de boel instort.”
Volledig scherm
De Kosmos. “Moeten we echt wachten op restauratie tot de boel instort.” © Foto Flamand

Heuvelland hoopt dat volgende Vlaamse regering werk maakt van restauratie Kosmos en Lijstermolen: “Moeten we echt wachten tot de boel instort?”

Het gemeentebestuur van Heuvelland vraagt de volgende Vlaamse regering werk te maken van het restaureren van twee beschermde gebouwen: Kosmos in Westouter en de Lijstermolen op de Baneberg. “Moet de focus niet liggen op het restaureren van wat al beschermd is in plaats van nieuwe gebouwen op de lijst te zetten? Of gaan we wachten tot de boel instort?”

  1. De coronacijfers in Heuvelland van dinsdag 13 oktober

    De coronacij­fers in Heuvelland van dinsdag 13 oktober

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Heuvelland minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 18. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Heuvelland op 227 te liggen. Omdat Heuvelland meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement