Alles begint bij het Centraal Spelbord.
Volledig scherm
PREMIUM
Alles begint bij het Centraal Spelbord. © Henk Deleu

Het [F] Experience Museum in Muziekcentrum Dranouter omgetoverd tot De Klankmakerij: “Een groot gezelschapsspel vol opdrachten en weetjes rond muziek”

DranouterDe Westhoek is een indoorattractie rijker. In Dranouter Centrum opent De Klankmakerij de deuren, waar spelletjesfanaten en muziekliefhebbers met elkaar in competitie kunnen gaan via doe-opdrachten. “We zijn blij dat we hiermee kunnen uitpakken na een coronajaar waarin alles op een heel laag pitje stond.” 

 1. Brit die met omgebouwde reddingssloep Europa bevaart, meert aan in Ieper: “Blij dat ik hier een stop maak”
  PREMIUM
  Ieper

  Brit die met omgebouwde reddings­sloep Europa bevaart, meert aan in Ieper: “Blij dat ik hier een stop maak”

  Fietsers en stappers zullen ongetwijfeld de vreemde boot al hebben opgemerkt die deze dagen aan de sluis in Boezinge ligt. Het oranje tuig is een oude reddingsloep waarmee de Brit Hamish Campbell (57) tal van Europese rivieren, kanalen en meren bevaart. De klimaatactivist is nu op weg naar huis, maar hield nog even halt in de Westhoek. “Het regent hier even fel als thuis in Engeland.”
 2. Zeven idyllische Vespa-routes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek
  PREMIUM
  Roeselare / Brugge / Bossuit / Oostrozebeke / Pervijze / Proven

  Zeven idyllische Ves­pa-rou­tes door West-Vlaanderen: van historisch Brugge tot water en wijn in de Westhoek

  Wie onze provincie eens op een originele manier wil verkennen, kan dat misschien eens met de Vespa doen. De Italiaanse tweewieler is in onze contreien aan een opmars bezig en is het ideale vervoermiddel voor wie de natuur of enkele toeristische trekpleisters eens vanuit een andere hoek wil leren kennen. Heel wat plekken pakken dan ook uit met uitgestippelde Vesparoutes en wie er zelf geen heeft, kan er op enkele West-Vlaamse adresjes één huren.