Voormalig burgemeester Marc Lewyllie zong het lied waarmee in de tijd de ramp bekend werd gemaakt.
Volledig scherm
Voormalig burgemeester Marc Lewyllie zong het lied waarmee in de tijd de ramp bekend werd gemaakt. © Henk Deleu

Herdenkingsplechtigheid voor 11 slachtoffers ongeval oorlogsmunitie: “100 jaar geleden, maar we mogen ze nooit vergeten”

HeuvellandOp een plek in het bos in Wijtschate heeft een plechtigheid plaatsgevonden voor de slachtoffers van een ongeval met oorlogsmunitie op 24 juni 1922. Een karretje met explosief tuig kantelde toen, waarna er een grote explosie plaatsvond. Liefst 11 mensen lieten het leven in het ongeluk. Een van de doden was Isidoor Odent. Het is zijn achterkleinkind, Rinda Depoorter (66) uit Ieper, die het initiatief nam voor de herdenking

 1. Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrinker ben jij?
  HLN Shop

  Belg drinkt gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag: welk van de vijf types koffiedrin­ker ben jij?

  De Belg gemiddeld 2,2 kopjes koffie per dag En dat is helemaal niet ongezond. In lage dosissen zou cafeïne het risico op hart- en vaatziekten, Alzheimer en huidkanker verminderen. Met zijn allen aan de koffie dan maar! Je kan het veelzijdige goedje op talloze manieren serveren en ook de zetwijze heeft een grote invloed op de smaak. Hoe bereid jij je favoriete kopje? HLN Shop zocht voor ieder type koffieslurper een bijpassend koffiezetapparaat.
 2. The Heartclub Band speelt tijdens eerste van vier Muzikale Zondagen een echte thuismatch: “De nummers van The Beatles herkent iedereen, hun muziek is universeel en van alle tijden”
  WERVIK

  The Heartclub Band speelt tijdens eerste van vier Muzikale Zondagen een echte thuismatch: “De nummers van The Beatles herkent iedereen, hun muziek is universeel en van alle tijden”

  De Muzikale Zondagen zijn al jarenlang een traditie op het terras van de retroherberg In den Grooten Moriaen in Wervik. Naast het Nationaal Tabaksmuseum treden dit keer vier bands op. Ze brengen hun swingende set telkens vanaf 15 uur. De toegang is gratis. The Heartclub Band mag komende zondag de spits afbijten. Ze spelen covers van The Beatles. Drie van de zes leden wonen in Wervik.