Schepen Bart Vanacker samen met Franse collega's en medewerkers tijdens de voorstelling van het project.
Volledig scherm
Schepen Bart Vanacker samen met Franse collega's en medewerkers tijdens de voorstelling van het project. © RV

Grensoverschrijdende fietszoektocht in Heuvelland en Coeur de Flandre: “We fietsen om te leren”

HeuvellandDe gemeente Heuvelland organiseert samen met Coeur de Frandre opnieuw een fietszoektocht die zowel Heuvelland als het noorden van Frankrijk aandoet. “Er zijn mooie prijzen te winnen.” 

 1. Bieren waarvan de naam je even doet glimlachen: “Dulle Teve is een scheldnaam voor een vervelende vrouw”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Bieren waarvan de naam je even doet glimlachen: “Dulle Teve is een scheldnaam voor een vervelende vrouw”

  Het lijkt erop dat elke zichzelf respecterende brouwerij tegenwoordig een biertje in het assortiment heeft met een gekke naam. Hete Klinke, Femme Fatale, De Dulle Teve, vaak is er een link met een vrouw, maar er zijn ook andere onderwerpen waarmee de spot wordt gedreven. De flesjes hebben een onweerstaanbare aantrekkingskracht, zoveel is zeker. De vraag is echter of het bier ook lekker is? We stellen er hieronder enkele voor.
 2. Oervader folkfestival Alfred den Ouden (75) nog elk jaar te gast in Dranouter: “Hoewel al fel geëvolueerd verbreek ik de band met dit muziekevenement nooit”
  Dranouter

  Oervader folkfesti­val Alfred den Ouden (75) nog elk jaar te gast in Dranouter: “Hoewel al fel geëvolu­eerd verbreek ik de band met dit muziekeve­ne­ment nooit”

  Hoewel bijna nooit herkend door de jongere generatie, blijft Alfred den Ouden (75), grondlegger van Festival Dranouter, een graag geziene gast op het muziekevenement. De muzikant duikt in de loop van de 4 dagen samen met een gelegenheidsband op verschillende plaatsen op om er wat traditionele folk te brengen. “Hoewel fel geëvolueerd, blijf ik een sterke band hebben met Dranouter.”
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  2

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.