Georges Declercq.
Volledig scherm
Georges Declercq. © Foto Flamand

Gewezen gemeenteraadslid Georges Declercq is overleden, hij lag mee aan de basis van de plaatselijke afdeling van N-VA

WestouterThuis in de Hellegatstraat in Westouter is na een mooi en rijk gevuld leven gewezen gemeenteraadslid Georges Declercq (76) overleden. Hij was erevoorzitter van het Feestcomité Westouter en tevens erevoorzitter en medestichter van wielertoeristenclub De Berghazen. Georges was 21 jaar gemeenteraadslid.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Archeologen vragen hobbymetaalzoekers om WO I-vondsten te melden: “Vermijden dat laatste link met gesneuvelde soldaat verloren gaat”
  PREMIUM

  Archeolo­gen vragen hobbyme­taal­zoe­kers om WO I-vond­sten te melden: “Vermijden dat laatste link met gesneuvel­de soldaat verloren gaat”

  Wie in de Westhoek een overblijfsel uit de Eerste Wereldoorlog uit de grond haalt, moet de vondst melden aan de overheid. In een open brief halen archeologen aan dat heel wat hobbymetaaldetectoristen dat niet doen. “Daardoor wissen ze sporen uit die kunnen helpen bij de identificatie van soldaten”, hekelt archeoloog Jeroen Vanden Borre. Maar volgens schepen in Ieper Dimitry Soenen ligt het gebrek aan een melding niet altijd aan de metaaldetectorist zelf.
  Ieper
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 4. KIJK. ‘Baby Pia’ en andere kindjes met beperking beleven plezier met elektrische autootjes: “Onze kinderen kunnen eindelijk samen spelen”
  PREMIUM

  KIJK. ‘Baby Pia’ en andere kindjes met beperking beleven plezier met elektri­sche autootjes: “Onze kinderen kunnen eindelijk samen spelen”

  Peuters en kleuters Achille (2), Lina (3) en Thyren (3) kunnen niet stappen, maar dat vormde vandaag in Plopsaland De Panne geen probleem. Van Vives hogeschool Kortrijk-Brugge kregen ze een elektrisch autootje cadeau. “Broer Clément (4) stuurt met de afstandsbediening terwijl Achille het uitgiert in het autootje. En ik ren achter hen aan”, lacht mama Emilie. Ze was niet de enige die straalde van geluk. Ook baby Pia was van de partij.
  Nieuwkerke