“Het is duidelijk dat de Vlaamse landbouw nood heeft aan een toekomststrategie."
Volledig scherm
“Het is duidelijk dat de Vlaamse landbouw nood heeft aan een toekomststrategie." © ANP

Gemeentebestuur Heuvelland vraagt Vlaamse regering werk te maken van een ernstig plattelandsbeleid: “Wij willen als proeftuin dienen”

HeuvellandHet bestuur van Heuvelland vraagt in een advies aan de Vlaamse regering de gemeenten te betrekken bij het zoeken naar een oplossing voor de stikstofproblematiek. Dat gebeurt naar aanleiding van het stikstofplan dat momenteel op tafel ligt. “Het plan zoals nu voorligt zal een grote impact hebben op onze gemeente en vooral op onze landbouwers.” 

  1. Reetje op zoek naar water, gewassen verschralen onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden
    West-Vlaanderen

    Reetje op zoek naar water, gewassen verschra­len onder loden zon: de droogte in West-Vlaanderen in 17 opvallende beelden

    Akkers worden woestijnen, vissen spartelen in opdrogende vijvers, landbouwers zien hun gewassen sterven door een gebrek aan water. De droogte laat zich voelen in West-Vlaanderen, voor landbouw, mens en dier. “Voor het drinkwater is de toestand ernstig, maar niet precair”, zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Een stand van het water in de kustprovincie. En 17 foto’s, de voorbije week genomen door onze fotografen in West-Vlaanderen.