Enkele mensen uit Dranouter zetten hun schouders onder een buurtwinkel.
Volledig scherm
Enkele mensen uit Dranouter zetten hun schouders onder een buurtwinkel. © Henk Deleu

Geen supermarkt meer in het dorp? In Dranouter start tiental inwoners dan maar zelf buurtwinkel op: “Wordt ook ontmoetingsplaats voor en door dorpelingen”

DranouterDe bewoners van Dranouter hoeven binnen afzienbare tijd niet meer naar Ieper of Poperinge om grote boodschappen te doen. Enkele enthousiastelingen zijn momenteel bezig met het op poten zetten van het Dorpspunt Nouter: een winkel met lokale producten uitgebaat door mensen van De Lovie. “Een enorme kans voor de integratie van ons dorp.” 

 1. Incident aan nachtwinkel geen poging doodslag: twintiger ontsnapt aan 3 jaar cel en krijgt 4 maanden voorwaardelijke celstraf
  Wervik/Ledegem

  Incident aan nachtwin­kel geen poging doodslag: twintiger ontsnapt aan 3 jaar cel en krijgt 4 maanden voorwaarde­lij­ke celstraf

  Een 24-jarige jongeman uit Ledegem ontsnapte na een ruzie aan een nachtwinkel in Wervik aan een celstraf van 3 jaar voor poging doodslag. De strafrechter oordeelde maandag dat hij niet de bedoeling had iemand te doden of uit racistische overwegingen handelde toen hij met zijn wagen op een man met Afrikaanse roots afreed. Resultaat: slechts 4 maanden voorwaardelijke celstraf. Zijn ex en twee zussen zijn volledig vrijgesproken.
 1. Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek
  Play

  Franse bulldog met gevoel voor ritme gaat los op Thaise muziek

 2. Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee
  Play
  Helden van Hier: De Kust

  Elke zomerdag lopen 50 kindjes verloren aan de kust, waaronder deze twee