Op een foto dook een oranje stip op: wat licht zo fel op?
Volledig scherm
Op een foto dook een oranje stip op: wat licht zo fel op? © Caignie Thierry

Foto vanop top Kemmelberg toont mysterieus licht aan de horizon: K-Tower in Kortrijk of Ice Mountain in Komen?

KemmelOp een foto genomen op de Belvédère op de Kemmelberg is in de verte duidelijk een oranje stip te zien. Een ufo is het niet, maar wat is het dan wel? Twee zaken lijken het meest voor de hand liggend: de K-Tower in Kortrijk of de Ice Mountain in Komen. 

 1. Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuigschrift basisonderwijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteuning in de klas”
  West-Vlaanderen

  Steeds meer leerlingen beginnen aan secundair onderwijs zonder getuig­schrift basisonder­wijs: “We moeten zorgen voor méér ondersteu­ning in de klas”

  In de provincie West-Vlaanderen steeg het aantal leerlingen dat aan het secundair onderwijs begint zonder getuigschrift lager onderwijs in 4 jaar tijd met maar liefst 95,45 procent. “Een eenduidige verklaring is er daarvoor niet, maar het is een trend die zorgen baart”, zegt volksvertegenwoordiger Loes Vandromme (CD&V).
 1. "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord
  Play

  "Ik heb er vrede mee dat ik mijn geld nooit zal terugzien": Stefan heeft voor 196 miljoen euro bitcoins, maar vergat paswoord

 2. Honderden jongeren starten enorm sneeuwballengevecht, ondanks lockdown
  Play

  Honderden jongeren starten enorm sneeuwbal­len­ge­vecht, ondanks lockdown