Het [F] Experience Museum was vooral een belevingsmuseum.
Volledig scherm
Het [F] Experience Museum was vooral een belevingsmuseum. © Henk Deleu

[F] Experience Museum sluit de deuren en heropent eind 2020 als ‘De Klankmakerij’: “Het verhaal is uitverteld, tijd voor iets nieuws”

Het [F] Experience Museum in Dranouter, het muzikaal belevingsparcours waarin de bezoeker meer te weten komt over folk en volksmuziek, heeft donderdag zijn laatste groep op bezoek gekregen. Het museum krijgt een make-over en tegelijk een nieuwe invulling. “Het wordt een doe-museum waar je al spelend kennis kunt opdoen over muziek en over onze regio. Het concept is nog in volle ontwikkeling.”

 1. Automobiliste raakt lichtgewond bij klap tegen gemetselde duiker
  Wulvergem

  Automobi­lis­te raakt lichtge­wond bij klap tegen gemetselde duiker

  Langs de Kemmelstraat in Wulvergem is maandag kort na de middag een ongeval gebeurd. Een wagen kwam er uit de richting van Nieuwkerke. In een bocht naar links verloor de bestuurster om nog onbekende reden de controle over haar voertuig. Dat belandde luttele meters voor het kruispunt met de Hooghofstraat rechts van de weg. De auto botste tegen een gemetselde duiker en belandde door de terugslag weer op straat. De brandweer snelde ter plaatse om de onfortuinlijke bestuurster bij te staan. De vrouw, die bij bewustzijn was, werd uit het voertuig gehaald. Ze kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd vervolgens naar het Jan Ypermanziekenhuis overgebracht. Door het ongeval was er een tijdje verkeershinder. De brandweer maakte na de takelwerken de rijweg weer proper.
 1. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto

 2. Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer
  Play

  Net David tegen Goliath: schoothond blijkt stoerder dan zwarte beer