Leerlingen van de afdeling metaal van de Vrije Beroepsschool in de Menenstraat in Ieper poseren in hun werkplaats. (1927). Op de grond liggen twee rotatiemotoren van militaire vliegtuigen uit 1917.
Volledig scherm
Leerlingen van de afdeling metaal van de Vrije Beroepsschool in de Menenstraat in Ieper poseren in hun werkplaats. (1927). Op de grond liggen twee rotatiemotoren van militaire vliegtuigen uit 1917. © Westhoekverbeeldt.be

Erfgoeddag toont schoolverleden van de Westhoek: “Waar vroeger leerlingen op de banken zaten, is er nu een ontmoetingscentrum, verenigingslokaal of handelspand”

WesthoekOnder de noemer ‘Erfgoeddag maakt school’ wordt op Erfgoeddag het erfgoed van het schoolleven in de kijker geplaatst. In onze CO7-regio staat heel wat op het programma. Hieronder lichten we er enkel activiteiten uit, maar het loont zeker de moeite om een blik te werpen op het volledig programma. Pas op: voor een aantal activiteiten is inschrijven verplicht.  

  1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
    Mijnenergie.be

    Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

    Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.