De gsm verdwijnt voor een paar uur in een enveloppe.
Volledig scherm
De gsm verdwijnt voor een paar uur in een enveloppe. © Henk Deleu

Eerste gsm-loze zondag in Heuvelland: “Een digitale detox voor een paar uur”

HeuvellandDe gemeente Heuvelland organiseerde op 22 mei de eerste gsm-loze zondag. “We vragen mensen hun mobieltje voor minstens drie uur in een gesloten enveloppe te stoppen om zo ongestoord te kunnen genieten van de stilte”, zegt schepen Bart Vanacker (Gemeentebelangen).

 1. Meester Renaat op pensioen na veertig jaar in dezelfde school
  PREMIUM
  WERVIK

  Meester Renaat op pensioen na veertig jaar in dezelfde school

  Meester Renaat Debouvere (61) gaf maar liefst veertig jaar les in de vrije basisschool in de Magdalenastraat in Wervik en gaat op pensioen. Hij woonde in Elverdinge, verhuisde dan naar Zillebeke en woont nu in Nieuwkerke. “Het is niet met spijt dat ik op pensioen ga”, zegt Renaat die afzwaait in het zesde leerjaar A van De Graankorrel. “Door al die moderne toestanden kan ik niet meer mee met de jonge gasten.”
 2. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 3. SK Nieuwkerke onder leiding van nieuw trainersduo Eddy Verbeeck en T2 Geert Brouton van start
  VOETBAL TWEEDE PROVINCIALE B

  SK Nieuwkerke onder leiding van nieuw trainers­duo Eddy Verbeeck en T2 Geert Brouton van start

  Tweedeprovincialer SK Nieuwkerke wil beter en meer dan vorig seizoen, toen het twaalfde eindigde. Met Eddy Verbeeck en terug van weggeweest zijn assistent Geert Brouton, trok de club van voorzitter Christophe Croquette een nieuw trainersduo aan. Er zijn ook heel wat nieuwe spelers. “We hadden door blessures en een wat krappe kern een moeilijk seizoen”, zegt de voorzitter.