De druivenpluk op domein Monteberg is begonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De druivenpluk op domein Monteberg is begonnen. © Henk Deleu

Druivenpluk schiet uit startblokken in Heuvelland: “Vruchten zien er goed uit, ondanks natte zomer”

HeuvellandOp de wijndomeinen in Heuvelland is de druivenpluk begonnen. “Langer wachten konden we niet doen, want de vogels liggen op de loer”, weet Ward Six van wijndomein Monteberg. Nog een reden waarom de vruchten nu moeten worden geplukt, is dat het volgende week meer gaat regenen. “Water bij de wijn hebben we echter niet graag, dus houden we het weer constant in de gaten.” Wij gingen alvast eens de oogst keuren. De impact van de natte zomer lijkt op het eerste zicht beperkt.

 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Sikh gehuldigd die precies 106 jaar geleden sneuvelde door kogel in de buik: “Hij had een voorgevoel dat hij zou sterven”
  Kemmel

  Sikh gehuldigd die precies 106 jaar geleden sneuvelde door kogel in de buik: “Hij had een voorgevoel dat hij zou sterven”

  Op de begraafplaats La Laiterie Cemetery in Kemmel hielden dinsdag enkele tientallen sikhs een plechtigheid voor hun geloofsgenoot Gujar Singh, die streed voor de Canadian Expeditionary Force. Hij sneuvelde precies 106 jaar geleden in de buurt van Petit Bois tussen Kemmel en Wijtschate. “Hij is een uitzonderlijk geval”, weet historicus Dominiek Dendooven. “Canada liet slechts weinig kleurlingen toe in het leger.”
 3. “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmogelijkheden voor daklozen
  Ieper

  “In Ieper hoeft niemand buiten te slapen”: volgens schepen van Welzijn zijn er voldoende opvangmoge­lijk­he­den voor daklozen

  De partij Groen dringt aan om in Ieper extra tijdelijke opvangmogelijkheden te voorzien in de koude periode die er staat aan te komen. De partij wil ook dat daklozen altijd een dak boven hun hoofd moeten kunnen krijgen in de stad. Volgens schepen van Welzijn Eva Ryde (N-VA) is dat wel degelijk het geval. “Er zijn verschillende opties en in het verleden is altijd één voorhanden geweest. We kunnen echter niemand verplichten binnen te slapen.”