Geert Debergh, Sarah Vandelanotte en Nathan Duhayon zouden graag meer mogelijkheden zien om hun elektrische fiets op te laden.
Volledig scherm
Geert Debergh, Sarah Vandelanotte en Nathan Duhayon zouden graag meer mogelijkheden zien om hun elektrische fiets op te laden. © RV

CD&V wil oplaadpunten voor elektrische fietsen in Heuvellandse dorpen

HeuvellandDe Heuvellandse oppositiepartij CD&V vraagt het gemeentebestuur oplaadpunten voor elektrische fietsen te installeren. “De elektrische fiets is al een aantal jaar populair en steeds meer inwoners nemen de tweewieler voor hun werk of om naar school te gaan. Ook het fietstoerisme is aan een opmars bezig in onze gemeente.”

 1. Britse schoolgroepen verkiezen Hooge Crater boven IFFM: “Beleving ontbreekt en busparkings zijn een probleem”
  Ieper

  Britse schoolgroe­pen verkiezen Hooge Crater boven IFFM: “Beleving ontbreekt en buspar­kings zijn een probleem”

  Het In Flanders Fields Museum wil iets doen aan het wegblijven van Britse schoolgroepen in het Ieperse museum. Hun aantal ligt niet meer zo hoog als voor corona. Uit een rondvraag door CD&V Ieper blijkt dat de Engelse scholieren momenteel eerder kiezen voor Passchendaele Museum in Zonnebeke of Hooge Crater Museum in Zillebeke. “Die jongeren willen een gids die goed kan vertellen en een geweer of helm in hun handen duwt en die beleving ontbreekt op dit moment een beetje in IFFM”, aldus gemeenteraadslid Peter De Groote (CD&V).
 2. Waterputje met houten pomp aangetroffen in Kloosterhof: “Benieuwd welke geheimen hier nog zijn bewaard”
  Wevelgem

  Waterputje met houten pomp aangetrof­fen in Klooster­hof: “Benieuwd welke geheimen hier nog zijn bewaard”

  Archeologen van het Bedrijf voor Archeologisch en bouwhistorisch onderzoek (BAAC) in Vlaanderen mochten onlangs graven in de historische hoeve ‘Kloosterhof’ aan de Lauwestraat in Wevelgem. Dat gebeurde in het kader van het renovatie- en herbestemmingsproject dat een projectontwikkelaar momenteel bezig is. “De hoeve spreekt tot de verbeelding omdat ze haar oorsprong kent in de 13de eeuw”, aldus BAAC. “Ze hoorde bij de Guldenbergabdij en zorgde er eeuwenlang voor dat de aan de abdij gelinkte cisterciënzerzusters zich konden voorzien van voedsel. De gebouwen ondergingen doorheen de eeuwen verwoesting en renovatie, waardoor de bestaande gebouwen dateren uit de 17de en 18de eeuw.” Volgens de archeologen geven de eerste bevinden van het onderzoek binnenin de stalgebouwen meer informatie over de interne inrichting. “Dieren leefden er in stallen die geplaatst waren boven overwelfde mestkelders. Een brandlaag is een laatste getuige van de verwoesting van de oorspronkelijke gebouwen. In één van de stallen deden we een opmerkelijke vondst. In een klein waterputje was nog een houten pomp bewaard. Dergelijke waterpompen waren algemeen in gebruik tot ze vanaf de 20ste eeuw geleidelijk vervangen werden door metalen waterpompen. Wij zijn alvast zeer benieuwd welke geheimen hier nog meer onder de bodem bewaard zijn!”