Griet Pype (met donkere jas) krijgt hier hulp van haar man Piet Vercruijsse (met hond), Gerald Gyselinck en Iris Spruytte.
Volledig scherm
Griet Pype (met donkere jas) krijgt hier hulp van haar man Piet Vercruijsse (met hond), Gerald Gyselinck en Iris Spruytte. © Henk Deleu

Broodbakken met producten uit het voedselbos

In Dranouter zijn enkele enthousiastelingen volop bezig het project ’t Goeie leven’ aan het uitbouwen. Dat initiatief is een van de natuurprojecten dat vorig jaar een subsidie kreeg van Regionaal Landschap Westhoek. “Het is vooral de bedoeling om mensen samen te brengen rond onze leemoven en in het voedselbos” 

0 reacties

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Belgische en Franse politie houden grootschalige controleactie tegen mensensmokkel
  Poperinge / Veurne / Middelkerke / Menen

  Belgische en Franse politie houden grootscha­li­ge controleac­tie tegen mensensmok­kel

  In West-Vlaanderen is woensdagavond en -nacht op een tiental verschillende plaatsen een grootschalige internationale controleactie gehouden tegen mensensmokkel. De agenten richtten zich vooral op het onderscheppen van mensensmokkelaars en opblaasbare bootjes, waarmee migranten hopen tot in Engeland te geraken. “Het aantal aangetroffen migranten op zulke bootjes is sinds 2019 verviervoudigd”, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).