Volledig scherm
© Foto Flamand

Brandweer deelt eretekens en brevetten uit

 1. Politie betrapt vijf personen die avondklok niet respecteren en moet uiteindelijk pepperspray gebruiken

  Politie betrapt vijf personen die avondklok niet respecte­ren en moet uiteinde­lijk pepper­spray gebruiken

  Een ploeg zag zondagnacht rond 1.30 uur een auto rijden in de Oude Leuvensestraat in Tienen. De politieploeg wilde de auto aan de kant zetten om te controleren of de inzittenden een geldige reden hadden om de avondklok niet te respecteren, maar het voertuig bleef doorrijden na herhaaldelijke signalen om te stoppen. Uiteindelijk parkeerde de auto zich op de parking van een warenhuis in de Pollepelstraat. Er bleken vijf mensen in de auto te zitten. De agenten wilden overgaan tot controle maar één van de passagiers stapte uit en stelde zich onmiddellijk verbaal agressief op. Toen de politie de geagiteerde man bij de arm pakte, sprong ook de bestuurder uit de auto. Er ontstond tumult waarbij de passagier een slag uitdeelde aan een politieman. Hij uitte ook bedreigingen. Uiteindelijk moest de politie pepperspray gebruiken om hem te bedaren. Het parket dagvaardde de 28-jarige verdachte onmiddellijk in toepassing van het snelrecht.
 1. Tienen met nachtklok... waar enkel een verloren kat nog ronddwaalt
  Tienen

  Tienen met nachtklok... waar enkel een verloren kat nog ronddwaalt

  Na een drukke dag en een nog hectischere avond heb ik het plan om vroeg onder de veren te kruipen. Geen probleem in het landelijke en rustige Goetsenhoven... Helaas. Bietenvrachtwagens denderen over de kasseiweg, waardoor zowat het hele huis rammelt, op zoek naar een verse lading voor de aanvoer naar de suikerfabriek. Slapen zit er dus niet meteen in en besluit ik om, mits een speciale toelating, de sfeer van de avondklok te gaan opsnuiven in Tienen.
 2. Anna (97) bezweken aan corona: “Sterke vrouw maar virus zorgde op twee dagen tijd voor het einde.”
  Zillebeke/Ieper

  Anna (97) bezweken aan corona: “Sterke vrouw maar virus zorgde op twee dagen tijd voor het einde.”

  In het Ieperse ziekenhuis Jan Yperman is Anna Vangheluwe (97) uit Zillebeke (Ieper) aan het coronavirus bezweken. Ze liep het op tijdens haar verblijf in woonzorgcentrum Huize Zonnelied in Ieper maar leek het aanvankelijk wel te zullen overleven. “Tot plots de laatste twee dagen de situatie keerde. Jammer dat we haar door Covid moeten afgeven”, aldus zoon Jean-Marie (70).
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'