Het dorpsplein in Wijtschate.
Volledig scherm
Het dorpsplein in Wijtschate. © Google Maps

Boomactivist geeft niet op in Wijtschate: “Indien nodig vragen we 108.000 euro schadevergoeding”

WijtschateDat de provincie groen licht geeft voor de werken op het dorpsplein van Wijtschate, betekent niet dat er een einde komt aan de sage rond het kappen van 29 lindebomen op het plein. Boomactivist Ivan De Clerck trekt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen en wil een schadevergoeding eisen van 108.000 euro. “De bomen konden perfect blijven staan.” 

 1. Marke opent als eerste in West-Vlaanderen een ecotunnel: “Gedaan met doodgereden reeën en vossen op E403"
  Marke/Lauwe/Aalbeke

  Marke opent als eerste in West-Vlaanderen een ecotunnel: “Gedaan met doodgere­den reeën en vossen op E403"

  De eerste ecotunnel in West-Vlaanderen is zopas geopend in de Preshoekstraat in Marke bij Kortrijk. Via de ecotunnel kunnen dieren toe een groene doorgang nemen zonder de E403 te moeten oversteken. Het moet aanrijdingen op de snelweg door overstekende reeën en vossen voorkomen. “Loop niet op het onverharde deel van de ecotunnel, zodat de werking niet verstoord wordt”, benadrukt schepen van Natuur Bert Herrewyn (sp.a).
 2. Kraan om bomen en struikgewas te snoeien kantelt aan afrit Gullegem
  Gullegem

  Kraan om bomen en struikge­was te snoeien kantelt aan afrit Gullegem

  Een kraan die werd ingezet om bomen en struikgewas aan de zijkanten van de autosnelweg te snoeien, kantelde dinsdagmorgen op een helling aan de afrit Gullegem van de A19. Arbeiders waren bezig met snoeiwerken op een helling toen de kraan plots ging kantelen. Het gevaarte kwam op de zijkant in de berm terecht. Niemand raakte gewond. Door het ongeval was de linkerrijstrook ter hoogte van de afrit Gullegem in de richting van Ieper urenlang afgesloten voor het verkeer.
 3. Nog op zoek naar een activiteit voor de kroost tijdens de krokusvakantie in Ieper? Lees hier waar het kan
  PREMIUM
  Ieper, Heuvelland

  Nog op zoek naar een activiteit voor de kroost tijdens de krokusva­kan­tie in Ieper? Lees hier waar het kan

  Wat gaan we doen met de kinderen deze krokusvakantie? Het is een vraag die menige ouders zich jaarlijks stellen. In 2021 wordt een antwoord op die vraag nog wat moeilijker omdat door het ondertussen door iedereen verwenste virus er heel wat activiteiten worden geannuleerd. De stad Ieper en gemeente Heuvelland organiseren wel sportkampen. En een alternatief kan misschien een van de zoektochten zijn die Ieper aanbiedt.
 1. Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen
  Play

  Politie zet grote middelen in om trucker wakker te krijgen

 2. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?