Bernard Heens bij hem thuis: “Ik ben blij met wat we hebben verwezenlijkt.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bernard Heens bij hem thuis: “Ik ben blij met wat we hebben verwezenlijkt.” © Henk Deleu

Bernard Heens sluit met 2021 meteen politieke loopbaan af: “Wij hebben Heuvelland op de kaart gezet”

NieuwkerkeOud-CD&V-burgemeester Bernard Heens (68) is op 1 januari 2022 geen gemeenteraadslid meer in Heuvelland. Hij sluit daarmee een politieke carrière af van 45 jaar en 8 verkiezingen. “Het was vaak druk, maar ik kijkt met tevredenheid terug op wat we allemaal realiseerden in onze gemeente.”

 1. Nachtwaker achtervolgt mazoutdieven: “Ze waren duidelijk goed geladen. 130 op de snelweg, maar in de bochten was het kalmpjes aan”
  PREMIUM

  Nachtwaker achter­volgt mazoutdie­ven: “Ze waren duidelijk goed geladen. 130 op de snelweg, maar in de bochten was het kalmpjes aan”

  Hij hield het hoofd koel en dirigeerde de politie in de goeie richting om twee mazoutdieven te vatten, al waren daar enkele waarschuwingsschoten voor nodig. Toch vindt een nachtwaker uit Wervik niet dat hij iets uitzonderlijks heeft gedaan. “Als je elke nacht de baan op bent, heb je zo’n gasten rap in het vizier. Ze hadden me echter duidelijk niet verwacht.” Het relaas van een bewogen nacht.
  Wervik
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.