Rinda de Poorter zoekt nabestaanden van de tien collega-ontmijners van haar overgrootvader, die allemaal stierven toen de munitie die ze opruimden alsnog ontplofte.
Volledig scherm
Rinda de Poorter zoekt nabestaanden van de tien collega-ontmijners van haar overgrootvader, die allemaal stierven toen de munitie die ze opruimden alsnog ontplofte. © Henk Deleu

Achterkleindochter van arbeider die omkwam bij ontploffing na WOI plant herdenking: “Stiltemoment 100 jaar na ramp zou mooi zijn”

Ieper/HeuvellandOp 24 juni 1922 werd Wijtschate opgeschrikt door een grote ontploffing door een ongeval met oorlogsmunitie. Elf mensen lieten daarbij het leven, onder wie de overgrootvader van Rinda Depoorter (66) uit Ieper. De vrouw is nu op zoek naar nabestaanden om een herdenkingsmoment te organiseren. 

  1. KIJK. ‘Baby Pia’ en andere kindjes met beperking beleven plezier met elektrische autootjes: “Onze kinderen kunnen eindelijk samen spelen”
    PREMIUM

    KIJK. ‘Baby Pia’ en andere kindjes met beperking beleven plezier met elektri­sche autootjes: “Onze kinderen kunnen eindelijk samen spelen”

    Peuters en kleuters Achille (2), Lina (3) en Thyren (3) kunnen niet stappen, maar dat vormde vandaag in Plopsaland De Panne geen probleem. Van Vives hogeschool Kortrijk-Brugge kregen ze een elektrisch autootje cadeau. “Broer Clément (4) stuurt met de afstandsbediening terwijl Achille het uitgiert in het autootje. En ik ren achter hen aan”, lacht mama Emilie. Ze was niet de enige die straalde van geluk. Ook baby Pia was van de partij.
    Nieuwkerke