Het wijndomein Heerlyckheyt Roonen Bergh is te vinden op de flanken van de Rodeberg.
Volledig scherm
Het wijndomein Heerlyckheyt Roonen Bergh is te vinden op de flanken van de Rodeberg. © Henk Deleu

Aantal West-Vlaamse wijnboeren blijft stijgen: “We gaan van 42 hectare naar 86 hectare druivenranken in 4 jaar tijd”

WesthoekHet aantal West-Vlamingen dat zich op de wijnbouw stort blijft stijgen. Terwijl er in 2019 19 wijnmakers actief waren in onze , waren er dat vorig jaar al 30. Simon Riquiere van wijndomein Heerlynckhyt Roonen Bergh in Westouter brengt volgend jaar zijn eerste flessen op de markt. “Het is bedoeling om tot 20.000 druivenranken te bewerken, goed voor evenveel flessen.” 

 1. Herdenkingsplechtigheid voor 11 slachtoffers ongeval oorlogsmunitie: “100 jaar geleden, maar we mogen ze nooit vergeten”
  Heuvelland

  Herden­kings­plech­tig­heid voor 11 slachtof­fers ongeval oorlogsmu­ni­tie: “100 jaar geleden, maar we mogen ze nooit vergeten”

  Op een plek in het bos in Wijtschate heeft een plechtigheid plaatsgevonden voor de slachtoffers van een ongeval met oorlogsmunitie op 24 juni 1922. Een karretje met explosief tuig kantelde toen, waarna er een grote explosie plaatsvond. Liefst 11 mensen lieten het leven in het ongeluk. Een van de doden was Isidoor Odent. Het is zijn achterkleinkind, Rinda Depoorter (66) uit Ieper, die het initiatief nam voor de herdenking.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Televisiemaker Arnout Hauben keert samen met familie terug naar vindplaats gesneuvelde John Lambert (17): “Die mensen hebben 100 jaar op zijn foto gekeken, vandaag nemen ze afscheid van hem”
  PREMIUM
  Ieper

  Televisie­ma­ker Arnout Hauben keert samen met familie terug naar vindplaats gesneuvel­de John Lambert (17): “Die mensen hebben 100 jaar op zijn foto gekeken, vandaag nemen ze afscheid van hem”

  “Ik voelde dat ik deze plechtigheid niet mocht missen.” Televisieregisseur Arnout Hauben (46) woonde donderdag in Ieper de herbegrafenis bij van zeven WO I-soldaten die in 2016 werden opgegraven in Langemark. Hauben was erbij toen archeologen de stoffelijke resten van vijf Britten, één Duitser en één Canadees aan de oppervlakte brachten. Samen met familieleden ging hij ook terug naar de vindplaats van de militairen. “Voor die mensen is het een enorm intens moment.”