Themabeeld.
Volledig scherm
Themabeeld. © rv

28 procent rijdt te snel tijdens controleactie in het weekend

Westhoek28 procent van de gecontroleerde bestuurders reed afgelopen zondag te snel. De politiezone Arro Ieper flitste in Ieper, Heuvelland, Poperinge, Vleteren, en Zonnebeke. Ook acht bestuurders hadden te veel gedronken, twee rijbewijzen werden ingetrokken.

 1. Voorwaardelijke celstraf en werkstraf voor drugsdealend koppel, 30 maanden cel voor leverancier
  Wevelgem/Kortrijk

  Voorwaarde­lij­ke celstraf en werkstraf voor drugsdea­lend koppel, 30 maanden cel voor leveran­cier

  Een koppel uit Wevelgem en hun Bulgaarse Kortrijkse leverancier zijn dinsdag samen door de correctionele rechtbank veroordeeld voor de verkoop van cocaïne en cannabis. Via Snapchat, Whatsapp, Messenger en Wickr boden ze hun spul aan hun klanten aan. Het koppel kwam er met een grotendeels voorwaardelijke celstraf of werkstraf van af, hun leverancier kreeg 30 maanden effectieve celstraf en een boete van 12.000 euro.
 2. Zaakvoerders afvalverwerkingsbedrijf kijken aan tegen monsterboete voor in markt brengen illegale sigaretten
  Wervik/Gistel/Ichtegem

  Zaakvoer­ders afvalver­wer­kings­be­drijf kijken aan tegen monsterboe­te voor in markt brengen illegale sigaretten

  Voor de rechter in Ieper staan de zaakvoerders van afvalverwerkingsbedrijf V. uit Wervik terecht. De twee zouden miljoenen sigaretten die ze van de douane moesten vernielen in de handel hebben gebracht. Het koppel kijkt aan tegen een gevangenisstraf, maar vooral ook tegen een monsterboete van de fiscus. “Er werd hier en daar wel een sigaret verkocht, maar bijlange niet de hoeveelheid waarvoor we hier terechtstaan.”