1. Steenkapper Bernard (61) gaat met pensioen, zoon Maarten (34) neemt over: “Ben de vijfde generatie die het bedrijf verder zet”
  Wevelgem

  Steenkap­per Bernard (61) gaat met pensioen, zoon Maarten (34) neemt over: “Ben de vijfde generatie die het bedrijf verder zet”

  Steenkapper Bernard Demeyere (61) van het bedrijf Natuursteen Demeyere in Wevelgem gaat eind dit jaar met pensioen. Zoon Maarten (34) neemt het bedrijf over en is hiermee de vijfde generatie die het bedrijf verder zet. “Nooit gedacht dat één van mijn zonen de zaak verder wilde zetten, tot Maarten ineens thuis kwam en zei dat hij voor steenkapper wilde leren”
 1. Schoonmaakbedrijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkastdeur”
  zwevegem

  Schoonmaak­be­drijf haalt 1.000 kilo rottend vlees uit slagerij die twee jaar leegstaat: “Het bloed kwam vanonder de koelkast­deur”

  Ze zijn wel wat gewoon bij schoonmaakbedrijf Johfra Cleaning, maar hun opdracht van deze week is toch een van de strafste die ze al binnenkregen. Vier collega’s haalden er meer dan 1.000 kilo rottend vlees uit een slagerij in Zwevegem. De slagerij staat al twee jaar leeg, maar werd pas recent failliet verklaard. “De stank is niet te harden”, zegt Jeffrey Jaumain. “Maar voor ons is dit echt een leuke opdracht, met veel uitdaging. We zeiden het maandag nog tegen elkaar: Sinterklaas komt extra vroeg dit jaar.”

Populair in HLN+ REGIO

 1. Jongeman (20) 2 maanden na inval volledig van de kaart met wit poeder aan de neus: “Kijk maar eens hoe belachelijk je eruitzag”
  Wervik/Gent

  Jongeman (20) 2 maanden na inval volledig van de kaart met wit poeder aan de neus: “Kijk maar eens hoe belache­lijk je eruitzag”

  Amper twee maanden nadat de politie in het kader van een onderzoek naar drugshandel cannabis, efedrine en ketamine bij een 20-jarige jongeman uit Wervik vond, kon hij volledig van de kaart en met wit poeder aan de neus in Gent worden aangetroffen. “Kijk maar eens hoe belachelijk jij en je vriend waren”, schoof de rechter een foto van het moment van hun arrestatie onder de neus.
 1. Dreigt stadsbestuur te verdrinken in nieuw zwembad? Oppositie vreest dat project pak meer zal kosten: “Geld dat er niet is”
  Ieper

  Dreigt stadsbe­stuur te verdrinken in nieuw zwembad? Oppositie vreest dat project pak meer zal kosten: “Geld dat er niet is”

  Het Ieperse stadsbestuur kondigde bij aanvang van de legislatuur met trots de bouw van een nieuw zwembad aan in Ieper. Ondertussen zijn we 4 jaar verder, maar is er nog niet veel terecht gekomen van het prestigeproject. Oppositiepartijen CD&V en Groen Ieper vrezen dat het bouwen van een nieuw zwembad meer zal kosten dan het vooropgestelde budget. “De vooropgestelde 14 miljoen euro van 4 jaar geleden is niet meer de 14 miljoen euro van nu.”