De 18-jarige Brit Ben Turner (op de fiets) verblijft deze winter bij de familie Sneyers.
Volledig scherm
De 18-jarige Brit Ben Turner (op de fiets) verblijft deze winter bij de familie Sneyers. © Karolien Coenen

"Zij zijn een tweede familie voor mij"

LUMMEN/ZOLDERBen Turner is achttien jaar, komt van het Britse Doncaster en wil het maken als veldrijder. Om die droom in vervulling te laten komen, woont hij de hele winter bij de familie Sneyers in Lummen. "Natuurlijk zou ik tijdens de feestdagen graag gewoon eens thuis wakker worden, maar ik vind het ook wel fijn om op verschillende plaatsen de Kerstsfeer op te snuiven", vertelt hij.

 1. Kunstgrasvelden op Vrijheidsite klaar voor gebruik
  Heusden-Zolder

  Kunstgras­vel­den op Vrijheids­ite klaar voor gebruik

  Dit weekend werden op de Vrijheidsite in Zolder de kunstgrasvelden officieel geopend. Op de site ligt nu één veld voor rugby en voetbal en een tweede veld enkel voor voetbal. Samen goed voor zo’n 13.640 m² kunstgras waar de clubs van Heusden-Zolder in de beste omstandigheden kunnen trainen bij goed of slecht weer. Met een symbolische trap richting doel leidde burgemeester Mario Borremans (G|O|E|D) een nieuw tijdperk in. Vervolgens was het aan de jeugd van rugbyclub Heusden-Zolder om het veld echt in te spelen. De site wordt later nog verder uitgebouwd met onder meer een cafetaria, kleedkamers en een skatepark.
 2. Digitale kanaries meten luchtkwaliteit in Limburgse scholen: “Het is essentieel om de lokalen continu te verluchten”
  Lummen / Beringen

  Digitale kanaries meten luchtkwali­teit in Limburgse scholen: “Het is essentieel om de lokalen continu te verluchten”

  In vijftien Limburgse scholen zullen de leerlingen de komende weken dertig digitale robotkanaries door de klas zien vliegen. Deze beestjes hebben een aantal sensoren die zeer precies de luchtkwaliteit in de lokalen kunnen meten. Aan de hand van een lichtje in hun ogen weet je meteen of de klas voldoende is geventileerd. Het lumineuze idee komt van Alexandra Lybaert, die als natuurkundig ingenieur aan de Odisee Hogeschool verbonden is.
 3. Radio 2 schenkt tulpenmuur aan wzc Villa Rosa
  Sint-Truiden

  Radio 2 schenkt tulpenmuur aan wzc Villa Rosa

  Deze zaterdag schonk Radio 2 aan het Abdijplein in Sint-Truiden een tulpenmuur aan woonzorgcentrum Villa Rosa. Deze onverwachte geste was het sluitstuk van de week van de tulp (zaterdag 16 tot en met 23 januari) en het startsein van de lente in bloemenland. De tulpenmeer werd gebouwd door Radio 2 en ‘Groen van bij ons’ en is een ontwerp van Stefan Van Berlo, Belgisch kampioen bloemschikken. Deze werd verder opgesteld door florist Kevin Lennertz.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"