De ouders willen gelijke kansen op school.
Volledig scherm
De ouders willen gelijke kansen op school. © Karolien Coenen

Verplichte aankoop laptop in college zet kwaad bloed bij ouders: “6 jaar lang 18 euro per maand, zonder overleg? Wij willen alternatieven”

Het Sint Franciscus College in Heusden-Zolder start in het nieuwe schooljaar met een laptopproject waarbij leerlingen een laptop moeten aanschaffen via een maandelijks afbetalingsplan. Het gaat om 18 euro per maand, verspreid over drie jaar. “Hier is nooit overleg geweest, en wij willen op zoek naar alternatieven”, klinkt het bij ongeruste ouders.  

27 reacties

 • Richie Thorne

  2 jaar geleden
  Gaan ze daar dan zware software opdraaien? Zijn die kinderen dan bezig met het berekenen van klimaatmodellen ofzo? Komaan een beetje goodwill he, een laptop en een sponsordeal moet kunnen vanaf 150 euro, dat zijn laptops met 4 cores, 4 gig ram, ssd kaart (128),en office voor studenten. Ga je naar 300 euro, zit je al met toestellen die gemakkelijk 6 jaar aankunnen, waar ze die 600 euro vandaan halen, en dan willen ze nog eens geld voor lockers. Te gek voor woorden.
 • sven raets

  2 jaar geleden
  Dit komt neer op zo’n €1200 er zijn ook al goede laptops voor rond de €600
 • Guido Claes

  2 jaar geleden
  in hoeveel gezinnen hebben ze tegenwoordig GEEN laptop of tablet voor elk kind. Als je dan de kans krijgt via de school is dat toch mooi meegenomen. Waar ze hun allemaal druk om maken. Minder papier en boeken is toch ook weer milieuvriendelijker of niet. De studenten gaan toch betogen voor het klimaat.
 • Henri Troyat

  2 jaar geleden
  Die ganse digitalisering van het onderwijs is een grote dikke grap. Leer ze een office-pakket gebruiken in een verplicht vak 'Dactylo' voor iedereen. Didactisch materiaal kan best geprojecteerd worden op een klassiek scherm, heb je geen duur digitaal bord voor nodig. Klassiek bord waar leerlingen echt nog kunnen op schrijven is veel leerrijker. Programma's en informaticagebruik in technische afdelingen (machinebesturing) is natuurlijk wel aanbevolen. De rest is windowdressing.
 • ivan DEJONGHE

  2 jaar geleden
  is toch simpel elke leerling een 1 gb externe harde schijf laten kopen prijs 65 € de scholen de laptops ieder kan op gelijk welke laptop werken op hun eigen harde schijf
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstichting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzekering op te lichten”
  PREMIUM
  Bree/Leopoldsburg

  Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstich­ting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzeke­ring op te lichten”

  Een 49-jarige vrouw uit Heppen en haar ex riskeren twee en drie jaar cel omdat ze op 18 augustus 2017 de Mercedes van een kennis in brand staken, die in een Breese garage gestald stond. De man kon naar verluidt de herstelling aan zijn voertuig niet betalen en wilde zo 26.000 euro van de verzekering incasseren. De brand richtte een ravage aan: zes voertuigen brandden volledig uit, zeven andere werden zwaar beschadigd. “Ik zou het nooit in mijn hoofd halen om zoiets te doen”, verdedigde de vrouw zichzelf voor de strafrechter.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven