Centrummanager Jan Vanvelk (links) leidt Vlaams minister Wouter Beke (midden) en Lummens burgemeester Luc Wouters (rechts) rond in het vaccinatiecentrum Watt 17.
Volledig scherm
Centrummanager Jan Vanvelk (links) leidt Vlaams minister Wouter Beke (midden) en Lummens burgemeester Luc Wouters (rechts) rond in het vaccinatiecentrum Watt 17. © Giulia Latinne

Vaccinatiecentrum Watt 17 krijgt Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) op bezoek

Heusden-ZolderHet vaccinatiecentrum Watt 17 op de Marktplein van Heusden-Zolder heeft donderdag Vlaams minister van Gezondheid en Welzijn Wouter Beke (CD&V) op bezoek gekregen. Daar kreeg de minister een rondleiding. Ook werd duidelijk wanneer de organisatie van het vaccinatiecentrum plant om het centrum te sluiten.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. OVERZICHT. Hasselt wordt vanaf de zomer 2022 een woonerf. Zo rij je in de stad het vlotst rond
  PREMIUM
  Hasselt

  OVERZICHT. Hasselt wordt vanaf de zomer 2022 een woonerf. Zo rij je in de stad het vlotst rond

  Het Hasseltse stadsbestuur heeft nog maar net een nieuw parkeerbeleid ingevoerd en pakt alweer uit met een grootse verandering. Tegen de zomer van 2022 wordt Hasselt opgesplitst in vier zones, en verandert de volledige binnenstad naar een woonerf met een maximumsnelheid van 20 kilometer per uur voor iedereen. De stad wil daarmee komaf maken met de huidige ‘bumper-aan-bumper’-mentaliteit, en meer plaats geven aan voetgangers, fietsers, groen en terrasjes. Een overzicht van wat er binnenkort verandert.