De eerste aanvraag voor een nieuwbouw en renovatie van het Heusdense Ziekenhuis dateert al van 2011, maar eindelijk is er goed nieuws voor het ziekenhuis en de patiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste aanvraag voor een nieuwbouw en renovatie van het Heusdense Ziekenhuis dateert al van 2011, maar eindelijk is er goed nieuws voor het ziekenhuis en de patiënten. © pbrouwers

Sint-Franciscus Ziekenhuis krijgt na tien jaar finale goedkeuring voor nieuwbouw: “Vernieuwingen zijn nu écht nodig”

Heusden-ZolderHet Sint-Franciscus Ziekenhuis heeft zonet de finale goedkeuring gekregen voor een splinternieuwe vleugel bestaande uit vijf bouwlagen, én een totale renovatie van het verloskwartier. Dat project zal in totaal zo’n 45 miljoen euro kosten, waarvoor het ziekenhuis kan rekenen op financiële steun van de Vlaamse overheid. Tegen 2024 moeten alle bouwwerken afgerond zijn.

  1. Hasseltse bijen komen thuis in vernieuwde bijenhal: “Hoog tijd na vier decennia intensief gebruik”
    PREMIUM
    Hasselt

    Hasseltse bijen komen thuis in vernieuwde bijenhal: “Hoog tijd na vier decennia intensief gebruik”

    De bijenhal op Domein Kiewit steekt in een bij-zonder nieuw kleedje. Stad Hasselt en Imkersbond Hasselt werkten hiervoor samen een visie uit voor een duurzaam, diervriendelijk en toegankelijk gebouw die de voorbije maanden op Domein Kiewit gerealiseerd werd. “Goed voor de bezoekers van het domein én de biodiversiteit in Hasselt”, aldus bevoegde schepenen Derya Erdogan (RoodGroen+) en Laurence Libert (Open VLD).