De eerste aanvraag voor een nieuwbouw en renovatie van het Heusdense Ziekenhuis dateert al van 2011, maar eindelijk is er goed nieuws voor het ziekenhuis en de patiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
De eerste aanvraag voor een nieuwbouw en renovatie van het Heusdense Ziekenhuis dateert al van 2011, maar eindelijk is er goed nieuws voor het ziekenhuis en de patiënten. © pbrouwers

Sint-Franciscus Ziekenhuis krijgt na tien jaar finale goedkeuring voor nieuwbouw: “Vernieuwingen zijn nu écht nodig”

Heusden-ZolderHet Sint-Franciscus Ziekenhuis heeft zonet de finale goedkeuring gekregen voor een splinternieuwe vleugel bestaande uit vijf bouwlagen, én een totale renovatie van het verloskwartier. Dat project zal in totaal zo’n 45 miljoen euro kosten, waarvoor het ziekenhuis kan rekenen op financiële steun van de Vlaamse overheid. Tegen 2024 moeten alle bouwwerken afgerond zijn.

  1. Vrijwilligersbeurs in buurthuis De Kardijk
    Beringen

    Vrijwilli­gers­beurs in buurthuis De Kardijk

    In buurthuis De Kardijk vindt donderdag van 14 tot 19 uur een vrijwilligersbeurs plaats. De stad gelooft dat vrijwilligers – als hoeksteen van onze samenleving – het verschil kunnen maken in een stad. Zo’n 130 vrijwilligers gingen de voorbije maanden ook aan de slag als medewerker van het vaccinatiecentrum. “Nu de werking van het vaccinatiecentrum stilletjesaan wordt afgerond, is het belangrijk dat we de vrijwilligers doorverwijzen naar andere diensten of verenigingen”, aldus schepen van Samenleven Hilal Yalçin (CD&V). Iedereen die interesse heeft in vrijwilligerswerk is uiteraard meer dan welkom.