Iedereen vanaf 8 jaar met een band met Heusden-Zolder kan aan de wedstrijd deelnemen. (Illustratiebeeld)
Volledig scherm
Iedereen vanaf 8 jaar met een band met Heusden-Zolder kan aan de wedstrijd deelnemen. (Illustratiebeeld) © RV

Schuilt er in jou een dichter? Doe mee aan poëziewedstrijd ‘Mijnverleden’

Heusden-ZolderIn samenwerking met CC MUZE organiseert de bibliotheek van Heusden-Zolder de poëziewedstrijd ‘Mijnverleden’ voor iedereen vanaf 8 jaar met een vlotte pen. Ben jij een dichter in de dop of een gevestigd talent? Kruip dan in je poëtische pen en laat je inspireren door het rijk mijnverleden.

 1. Limburgse start-up helpt bedrijven om duurzamer te worden: “Op het idee gekomen tijdens mijn verblijf in India”
  Hasselt

  Limburgse start-up helpt bedrijven om duurzamer te worden: “Op het idee gekomen tijdens mijn verblijf in India”

  Op de UCLL in Diepenbeek vond maandagnamiddag het kick-offevent van de Limburgse start-up Project Pura plaats. Dit initiatief van Hamont-Achelaar Shaun Van Nerum (27) en Neerpeltenaar Jesse Gielen (27) wil bedrijven helpen om duurzamer te worden. “Het idee ontstond toen ik 2018 na mijn studies een jaar lang in India verbleef en de gigantische vervuiling met eigen ogen aanschouwde”, vertelt Van Nerum.
 2. “OCMW krijgt veel vraag naar financiële hulp”: Genk verdubbelt energiepremie naar 420 euro voor meest kwetsbare inwoners
  Genk

  “OCMW krijgt veel vraag naar financiële hulp”: Genk verdubbelt energiepre­mie naar 420 euro voor meest kwetsbare inwoners

  Met een reeks nieuwe maatregelen gaat stad Genk de steeds toenemende energiearmoede aanpakken. Reden is het hoog aantal vragen voor financiële hulp bij het Sociaal Huis Portavida, het vroegere OCMW. Voor de Genkse huishoudens die de energiefacturen niet kunnen betalen, verdubbelt de jaarlijkse energiepremie van 210 euro naar 420 euro indien ze in aanmerking komen.
 3. Ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”
  PREMIUM
  Hasselt

  Ex-volleybal­speel­ster Nora Horions (54) wandelt 80 kilometer voor zieke kinderen bij Tuki vzw: “Ik kreeg zelf acht maanden lang medicatie. Niets voor die kinderen doen, is geen optie”

  Een wandeltocht van 80 kilometer van Knokke-Heist naar de Panne: dat staat zaterdag op het programma van Hasseltse ex-volleybalspeelster Nora Horions (54) en haar neven Yannick (29) en Kim (36) Vanbrabant. De drie hopen zo, samen met een sleutelhangerverkoop en een gesigneerd truitje van Wout Van Aert, 7.000 euro in te zamelen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte die Tuki vzw ondersteunt. “Zelfs één van de zwaarste schouderbreuken houdt me niet tegen om die kilometers voor hen te wandelen”, zegt Nora.