Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) maakt extra financiële steun vrij voor dierenasielen.
Volledig scherm
Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) maakt extra financiële steun vrij voor dierenasielen. © BELGA (JASPER JACOBS)

Ruim 20.000 euro steun voor Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum Heusden-Zolder

Heusden-ZolderVlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) trekt dit jaar 1,2 miljoen euro aan extra steun uit voor de dierenasielen, en dat komt ook het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder ten goede. De vzw kan rekenen op een bijkomende subsidie van ruim 20.000 euro.

 1. INTERVIEW. Jelle Engelbosch wordt tijdelijk burgemeester na Veerle Heeren-schandaal, terwijl er ook onderzoek naar hem loopt: “Nee, ik heb niets te vieren”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  INTERVIEW. Jelle Engelbosch wordt tijdelijk burgemees­ter na Veerle Hee­ren-schandaal, terwijl er ook onderzoek naar hem loopt: “Nee, ik heb niets te vieren”

  Zo gegeerd de burgemeesterssjerp meestal is, zo ‘vies' is men er tegenwoordig van in Sint-Truiden. Het tricolore lint verloor na de Heeren-saga al zijn glans, maar er ligt een pak werk op de plank. Jelle Engelbosch (N-VA) draagt de sjerp nu tijdelijk als waarnemend burgemeester, terwijl er ook een audit tegen hem loopt. “Ik weet dat er mij niks te verwijten valt.”
 2. ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolverlaters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”
  Beringen/Genk

  ‘Talenten Academie’ wil hoog aantal Limburgse schoolver­la­ters wegwerken: “Talent op jonge leeftijd helpen ontdekken”

  In Genk verlaat bijna 21 procent van de jongeren de school zonder diploma, terwijl het gemiddelde in Vlaanderen op 12 procent ligt. En in de mijngemeenten volgt amper 30 procent een ASO-richting, ook beduidend lager dan in de rest van Vlaanderen. De ‘Talenten Academie' (TALim) moet dat gat nu proberen dichten, en wil tieners vanaf het vijfde leerjaar leren ontdekken wat hun talenten zijn. “De vraag is groot", merkt Steffanie Leen, Coördinator van TALim. Na Genk, opent er nu een tweede academie in Beringen.