Rob Beenders aan het circuit in Zolder waar hij in 2002 het WK wielrennen organiseerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Rob Beenders aan het circuit in Zolder waar hij in 2002 het WK wielrennen organiseerde. © Mine Dalemans

Rob Beenders haalde in 2002 op zijn twintigste het WK wielrennen naar Zolder: “Het mooiste event dat je kan organiseren”

ZolderDit weekend is Leuven het centrum van de wielerwereld. Het is inmiddels 19 jaar geleden dat het WK nog eens te gast was in België. De vorige keer gebeurde dat op en rond het circuit van Zolder, in 2002. Rob Beenders was destijds organisator en herinnert zich het feest nog alsof het gisteren was. “Het was prachtig weer, er was een gedroomde winnaar en voor iedereen was het één groot feest. Ik ben bijzonder fier dat ik dit heb mogen doen”, blikt hij terug.

 1. RESTOTIP. Cindy (45) verkoopt onder de naam ‘Cindy.licious.cakes’ zelfgemaakte taarten voor speciale gelegenheden
  PREMIUM
  Peer

  RESTOTIP. Cindy (45) verkoopt onder de naam ‘Cindy.licious.cakes’ zelfgemaak­te taarten voor speciale gelegenhe­den

  De Peerse Cindy Thijs (45) bakt al heel haar leven heel graag allerlei soorten taarten. Ze deed dat altijd voor haar naaste omgeving, tot ze bij een benefiet in 2019 de smaak helemaal te pakken kreeg. Op 1 oktober startte ze met Cindy.licious.cakes voor het grote publiek. “Het is heerlijk om de glimlach van de mensen te zien verschijnen, wanneer ik de taart voor het eerst tevoorschijn tover. Soms moet ik me inhouden om zelf niet emotioneel te worden", vertelt de keukenprinses. Lees hier alles over onze restotips in Limburg.
 2. REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”
  PREMIUM
  Hasselt

  REPORTAGE. Hoe één jaar Quartier Bleu aanslaat bij de Hasselaar: “Opening in mineur, maar met meer dan 3 miljoen bezoekers eindelijk op koers”

  Sinds de zomer van 2020 heeft de Hasseltse binnenstad er met Quartier Bleu een splinternieuwe winkel-, woon- én horecaboulevard bij. Liefst 87 procent van alle winkels en horecazaken is al volledig ingenomen, en ook de gloednieuwe ‘Pontoon’-appartementen met uitzicht op het water worden op 24 oktober gelanceerd. Al blijft de vraag hoe de volledig omgevormde boulevard met een prijskaartje van 200 miljoen euro na één jaar door de Hasselaren wordt gesmaakt.