Intussen blijken 17 bewoners en 6 personeelsleden van WZC De Bloemelingen in Heusden-Zolder besmet met het coronavirus.
Volledig scherm
Intussen blijken 17 bewoners en 6 personeelsleden van WZC De Bloemelingen in Heusden-Zolder besmet met het coronavirus. © Google Maps

Ondanks coronaspuitje opnieuw drie personeelsleden van rusthuis in Heusden-Zolder besmet met Covid-19

Heusden-ZolderHoewel de bewoners en enkele personeelsleden van De Bloemelingen in Heusden-Zolder vorige week hun eerste coronaprik kregen, kampt het rusthuis sinds eind vorige week met een corona-uitbraak. Zeventien bewoners en drie personeelsleden van een gesloten afdelingen testten positief op Covid-19. Ondertussen blijken nog eens drie medewerkers besmet.

 1. Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstichting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzekering op te lichten”
  PREMIUM
  Bree/Leopoldsburg

  Trio riskeert tot drie jaar cel voor brandstich­ting in Mercedes-garage: “Ravage aangericht om verzeke­ring op te lichten”

  Een 49-jarige vrouw uit Heppen en haar ex riskeren twee en drie jaar cel omdat ze op 18 augustus 2017 de Mercedes van een kennis in brand staken, die in een Breese garage gestald stond. De man kon naar verluidt de herstelling aan zijn voertuig niet betalen en wilde zo 26.000 euro van de verzekering incasseren. De brand richtte een ravage aan: zes voertuigen brandden volledig uit, zeven andere werden zwaar beschadigd. “Ik zou het nooit in mijn hoofd halen om zoiets te doen”, verdedigde de vrouw zichzelf voor de strafrechter.
 1. Wat de wolf eet? Ree, everzwijn, schaap en haas: “Helaas voor 14 procent ook vee”
  Limburg

  Wat de wolf eet? Ree, everzwijn, schaap en haas: “Helaas voor 14 procent ook vee”

  Na twee jaar onderzoek op in totaal 105 wolvendrollen heeft het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) het eetgedrag van de Limburgse wolven in kaart kunnen brengen. Daaruit blijkt dat de dieren zich vooral met ree en everzwijn voeden. Maar in 14% procent van de metingen ging het helaas om vee. “Er zijn nog meer inspanningen nodig zodat mens en wolf kunnen samenleven", zeggen ze bij INBO.
 1. Ziekenhuizen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"
  Play

  Ziekenhui­zen slaan alarm: "We komen in derde golf terecht"

 2. Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"
  Play

  Ouders verongeluk­te Loes: “We hebben de chauffeur vastgepakt, het is zijn schuld niet"