Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Unsplash

Nood aan sport? Heusdense Bosloop vindt plaats op 26 juni

Heusden-ZolderHeusdense sportfanaten mogen hun loopschoenen alvast klaarzetten, want op zondag 26 juni vindt om 10.30 uur de Bosloop plaats. Deelnemers kunnen kiezen voor een parcours van 4, 8 of 12 kilometer. én zich registreren op de Strava-app als ze graag opgenomen willen worden in het klassement.

 1. Kunstenateliers, ‘out of the box’-horecazaken en betaalbare woningen voor jonge gezinnen: ontdek het vernieuwde Willemskwartier in Hasselt-centrum
  PREMIUM
  Hasselt

  Kunstenate­liers, ‘out of the box’-horecaza­ken en betaalbare woningen voor jonge gezinnen: ontdek het vernieuwde Willems­kwar­tier in Has­selt-cen­trum

  Goed nieuws voor de Hasselaar die beleving op en rond het Groenplein mist: het centrale stadsdeel krijgt een volledige make-over. Het stadsbestuur stelt een ambitieus plan voor, waarin de twee leegstaande administratieve gebouwen, de oude politierechtbank en de voormalige provincieraadzaal in het Willemskwartier een andere bestemming krijgen. Een overzicht van wat binnenkort verandert.
 2. Hoe ex-schepen Ahmet Koç aan lager wal geraakte en nu opnieuw celstraf riskeert: “Hij kampt met een depressie en angsten”
  Beringen

  Hoe ex-sche­pen Ahmet Koç aan lager wal geraakte en nu opnieuw celstraf riskeert: “Hij kampt met een depressie en angsten”

  Ex-schepen Ahmet Koç (45) uit Beringen moest zich in de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden voor inbreuken op de drugswet. Hij werd betrapt met cannabis, GHB, cocaïne en Kamagra-pillen. Maar het gaat al langer slecht met de ex-politicus, die ooit nog raadgever was van vicepremier Vande Lanotte (Vooruit) en schepen in Beringen was. In 2018 overleefde hij nog een aanslag, toen hij vier kogels ontweek.