Heusden-Zolder beschikt voortaan over Blue-bikes aan het station van Heusden en die van Zolder.
Volledig scherm
Heusden-Zolder beschikt voortaan over Blue-bikes aan het station van Heusden en die van Zolder. © Piet De Kersgieter

Heusdenaren rijden voortaan rond met Blue-bike

Heusden-ZolderVoortaan kunnen alle inwoners van Heusden-Zolder tal van Blue-bikes terugvinden aan het station van Heusden en het station van Zolder. Dankzij een tussenkomst van de gemeente en de Vlaamse overheid betalen inwoners daarvoor 1,50 euro per rit, of een lidmaatschap van 12 euro per jaar. “Wie lid wordt van Blue-bike tussen 1 juli en 31 augustus, betaalt het eerste jaar zelfs geen lidgeld", laat de gemeente weten. 

 1. Festivalweide Pukkelpop tegen vrijdag volledig opgedoekt: “Gelukkig wél nog lokale evenementen”
  Hasselt

  Festival­wei­de Pukkelpop tegen vrijdag volledig opgedoekt: “Gelukkig wél nog lokale evenemen­ten”

  De organisatie van Pukkelpop start vandaag officieel met de afbraak van de festivalweide. Afgelopen weekend werden al enkele zeilen van de festivaltenten opgeborgen, maar de organisatie bevestigt dat de weide in Kiewit tegen komende vrijdag volledig opgeruimd zal zijn. Een enorme ontgoocheling voor vele festivalgangers en verenigingen, “al hebben we op lokaal vlak nog genoeg in petto”, belooft schepen van Evenementen Habib El Ouakili (RoodGroen+).
 2. Pukkelpop gaat constructies op terrein vanaf maandag afbouwen
  Hasselt

  Pukkelpop gaat construc­ties op terrein vanaf maandag afbouwen

  De organisatie van Pukkelpop was samen met haar medewerkers en enkele vrijwilligers al anderhalve week bezig met de opbouw op de festivalweide in Kiewit bij Hasselt. Zo zijn er al verschillende tenten opgesteld. Nu het muziekfestival officieel niet doorgaat, kan de afbraak beginnen. Maar die start pas maandag. De organisatie neemt eerst even de tijd om de annulering te laten bezinken. “Wij gaan ervoor zorgen dat tegen vrijdag de weide leeg is”, zegt mede-organisator Patrick Breugelmans.