Fietsen in schoolomgeving
Volledig scherm
Fietsen in schoolomgeving © Michael Depestele

Heusden-Zolder zet veilig fietsen in de schoolomgeving centraal

Heusden-ZolderDe gemeente Heusden-Zolder richt zich vandaag vooral op fietsers in schoolcontext. Om die omgeving veiliger te maken gaat de aandacht uit naar fietsstraten en het aanpakken van hardrijders. Een pijnpunt zijn de zwarte kruispunten in de gemeente die grotendeels onder de bevoegdheid vallen van de Vlaamse Overheid.

 1. Na amok in recreatiedomeinen: Stad Hasselt voert voorlopig geen extra maatregelen in op Kapermolen
  Hasselt

  Na amok in recreatie­do­mei­nen: Stad Hasselt voert voorlopig geen extra maatrege­len in op Kapermolen

  Terwijl een recreatiedomein in Mechelen vandaag start met een identiteitscontrole om amokmakers te weren, houdt in Limburg het Hasseltse stadsbestuur het hoofd koel. “Als de hogere overheid beslist dat een identiteitscontrole overal van toepassing moet zijn, dan zorgen we daarvoor. Tot dan houden we de huidige maatregelen voor wat ze zijn”, zegt Hasseltse burgemeester Steven Vandeput (N-VA).
 2. Groen wil maximum snelheid op Tessenderlosesteenweg naar beneden
  Beringen

  Groen wil maximum snelheid op Tessender­lo­se­steen­weg naar beneden

  Op de Beringse gemeenteraad van vanavond zal oppositiepartij Groen het voorstel doen om de maximum snelheid op de Tessenderlosesteenweg in de zone tussen het kruispunt met de Rijsselstraat en het kruispunt met de Sint-Jorisstraat te verlagen naar 50 kilometer per uur. Nu ligt de toegelaten snelheid daar nog op 70 kilometer per uur. De partij wil ook maatregelen invoeren die deze verlaging afdwingbaar maken. Volgens Groen is er bij de buurtbewoners draagvlak voor deze beslissing omwille van de slechte staat van de weg en de geluidsoverlast.