Heusden-Zolder schrapte de gevaarlijke dwarsparkeervakken aan Vrije Basisschool De Springplank in Eversel en maakte er in de plaats een veilige bushaven van.
Volledig scherm
Heusden-Zolder schrapte de gevaarlijke dwarsparkeervakken aan Vrije Basisschool De Springplank in Eversel en maakte er in de plaats een veilige bushaven van. © Heusden-Zolder

Heusden-Zolder schrapt gevaarlijke dwarsparkeervakken aan school De Springplank

Heusden-ZolderHeusden-Zolder wil werk maken van veiligere schoolomgevingen en start daarvoor bij de Vrije Basisschool De Springplank in Eversel. Daar werden gevaarlijke dwarsparkeervakken aan de schoolpoort geschrapt, waar in de plaats een veilige bushaven komt. Die moet zorgen dat de bus niet meer op de fietssuggestiestroken halt houdt. Indien de coronasituatie het toelaat, start de gemeente haar participatieproject op om ouders en leerlingen daarbij nauw te betrekken.

 1. Drie Hasseltse slachtoffers bij vervalsing van facturen
  Hasselt

  Drie Hasseltse slachtof­fers bij vervalsing van facturen

  Een 25-jarige vrouw uit Chimay is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden voor het vervalsen van vier facturen waarop een bankrekeningnummer werd aangepast. Op die manier kon ze bijna 30.000 euro ontvreemden van drie verschillende burgerlijke partijen uit Hasselt. De twintiger krijgt ook een geldboete van 600 euro. De celstraf wordt met volledig uitstel uitgesproken. Aan twee burgerlijke partijen moet ze respectievelijk een bedrag van 5.862 euro en 6.913,26 euro uitbetalen. Ook de rechtsplegingsvergoeding van 1.080 euro is twee keer voor haar rekening.
 1. Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?
  Play

  Waarom vallen als je kan staan tijdens het skydiven?

 2. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit