Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Christin Hume/Unsplash

Heusden-Zolder en Houthalen-Helchteren werken samen aan ‘e-inclusiebeleid’

Heusden-Zolder/Houthalen-HelchterenDe gemeenten Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder bundelen de krachten om een ‘e-inclusiebeleid’ uit te bouwen. Dat beleid moet enerzijds de behoeften aan toegang, kennis en vaardigheden bij de inwoners nagaan en anderzijds onderzoeken hoe de gemeentelijke dienstverleningen toegankelijker kunnen worden in de toekomst.

 1. Afvalvrij mei wil komaf maken met voedselverspilling
  Beringen

  Afvalvrij mei wil komaf maken met voedselver­spil­ling

  Om mensen bewust te maken van voedselverspilling heeft Limburg.net dit jaar de slagzin ‘Maak het verschil met elke schil’ in het leven geroepen voor haar jaarlijkse campagne Afvalvrij mei. Ook Beringen doet mee aan de actie Op dinsdag 24 mei geeft duurzame organizer Chantal Van Gent praktische tips voor een leven met minder afval. Om 20.00 uur in de bib vertelt ze over eenvoudige keuzes die in de winkel en in de keuken minder afval veroorzaken. Eerder leerde ze al een zo goed al volzette workshop hoe je zelf je eigen schoonmaakmiddel maakt. Dit scheelt enorm in de portemonnee en de PMD-zak.
 2. Gemiddeld loon 3.455 euro bruto: in deze logistieke jobs verdien je goed je brood
  Jobat

  Gemiddeld loon 3.455 euro bruto: in deze logistieke jobs verdien je goed je brood

  Is stilzitten niet je sterkste kant, maar verkies je een afwisselende job waarbij je met veel verschillende mensen in contact staat? Wil je bovendien goed je brood verdienen en volop kansen krijgen om jezelf te ontplooien? Misschien zit je dan wel helemaal op je plaats in de logistiek. Om je een (beter) beeld te geven van het werk in deze dynamische sector, stelt Jobat.be vijf goedbetaalde functies voor.