Weggeefactie kasteel Terlaemen
Volledig scherm
PREMIUM
Weggeefactie kasteel Terlaemen © Borgerhoff

Groot enthousiasme rond weggeefactie aan Kasteel Terlaemen: “We geven ons bezit een tweede leven en maken de mensen nog gelukkig ook”

Heusden-ZolderEen heel weekend lang komen in totaal 500 mensen naar het Kasteel van Terlaemen om een exemplaar van de inboedel gratis mee naar huis te nemen. De familie de Bellefroid geeft haar bezit op deze manier een tweede leven en heel veel mensen - vooral uit de regio - houden graag een souvenir over aan het iconische kasteel. “Natuurlijk zijn we een beetje emotioneel, want het gaat hier toch om bezittingen die al 200 jaar meegaan”, vertelt Nicolas de Bellefroid. 

 1. “Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen”: Demir boos dat Raad van State beslissing om Genkse islamschool te verhinderen vernietigt
  PREMIUM
  Genk

  “Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen”: Demir boos dat Raad van State beslissing om Genkse islam­school te verhinde­ren vernietigt

  De Raad Van State vernietigt de beslissing van de Vlaamse minister van Onderwijs, Ben Weyts (N-VA), om de erkenning van een islamitisch geïnspireerde school in Genk te weigeren. Minister Weyts zegt alles eraan te blijven doen om de oprichting van de school te verhinderen. De Genkse minister Zuhal Demir reageert verbolgen. “Een Erdogan-school in Vlaanderen is ergste wat onze kinderen kan overkomen.”
 2. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 1. “Zelfs Kevin De Bruyne wordt hier als gewone klant behandeld”: de legende van café De Spork, waar de hele sportwereld thuiskomt
  PREMIUM
  Viversel

  “Zelfs Kevin De Bruyne wordt hier als gewone klant behandeld”: de legende van café De Spork, waar de hele sportwe­reld thuiskomt

  “Sporters, scheidsrechters en managers: ze staan hier samen aan de toog.” Mathieu van der Poel, Kim Clijsters, Tom Boonen, Stefan Everts... behoren allemaal tot het cliënteel van De Spork, een legendarisch ‘foodcafé’ in Viversel vlak bij het Circuit van Zolder. Tussen pot en pint werden er dikke contracten getekend, diepgaande gesprekken gevoerd en lange vriendschappen gesmeed. Na de dood van patron Johan in 2011 zijn zussen Kristina, Carina en broer Polly de gezichten van De Spork. Samen met kind aan huis Stijn Stijnen maken ze voor ons het ultieme portret van dit mythische oord.
 2. Hasselt krijg na meer dan 50 jaar terug eigen stadsbrouwerij met craftbier uit 20 tapkranen: “We worden de enige horecazaak in de stad met een dakterras”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasselt krijg na meer dan 50 jaar terug eigen stadsbrou­we­rij met craftbier uit 20 tapkranen: “We worden de enige horecazaak in de stad met een dakterras”

  Al meer dan 50 jaar moet Hasselt het stellen zonder stadsbrouwerij, maar daar komt weldra verandering in. Brewmine TAP (een bedrijf binnen de Brouwland groep) opent in het voorjaar op de Zuivelmarkt. “Er zal bij ons geen Duvel of Westmalle door de 20 tapkranen stromen, wel gelijkaardige bieren die artisanaal gebrouwen zijn en waarover je meteen ook een woordje uitleg krijgt”, vertelt Business Unit Manager Thomas Balis.
 3. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.