De gemeente Heusden-Zolder zal de definitieve beslissing in de gemeenteraad van 24 juni maken. (Illustratiebeeld Heusden-Zolder)
Volledig scherm
De gemeente Heusden-Zolder zal de definitieve beslissing in de gemeenteraad van 24 juni maken. (Illustratiebeeld Heusden-Zolder) © Karolien Coenen

Gemeente vernoemt nieuwe straatnamen mogelijk naar belangrijke vrouwelijke dokters uit het verleden

Heusden-ZolderHeusden-Zolder blijft nieuwe straten verwelkomen, maar die verdienen uiteraard ook een naam. Bij de start van 2021 deed het lokaal bestuur daarvoor een oproep naar interessante voorstellen tot nieuwe straatnamen voor onder meer de verkaveling Mortelveld en voor zijstraten aan zowel Kapelhof als Kerkenblookstraat. Enkele maanden later kiest de gemeente nu mogelijks voor namen van bekende, lokale en vrouwelijke dokters die een grote betekenis kenden in de gemeente.

 1. ZIEN. UHasselt viert 50ste verjaardag met theatervoorstelling samen met Het Nieuwstedelijk
  PREMIUM

  ZIEN. UHasselt viert 50ste verjaardag met theater­voor­stel­ling samen met Het Nieuwstede­lijk

  Voor de 50ste verjaardag van UHasselt maakt theaterhuis Het nieuwstedelijk de voorstelling ‘Mooie jaren - een kroniek van onze tijd’. “Een voorstelling over de voorbije halve eeuw waarin we een generatie vrienden volgen die het leven, de liefde en een wereld in voortdurende verandering ontdekken", zeggen regisseurs Stijn Devillé en Christophe Aussems. Op 19 mei gaat de voorstelling in première in het Cultuurcentrum Hasselt, waarna deze in het najaar doorheen heel Vlaanderen trekt.
  Hasselt
 2. Vermiste Simone (80) levend teruggevonden op militair domein: “Ik had er al vrede mee genomen dat het niet goed kon aflopen”
  Update

  Vermiste Simone (80) levend teruggevon­den op militair domein: “Ik had er al vrede mee genomen dat het niet goed kon aflopen”

  De vermiste Simone Mariën, die donderdag verdween van aan haar woning in Houthalen-Helchteren, is zaterdagmiddag levend teruggevonden. Militairen vonden haar in het militair domein in Helchteren. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. Familie en vrienden zijn duidelijk enorm opgelucht dat Simone terecht is. “We zijn altijd blijven hopen”, aldus zoon Koen. Ook Chris, de man van Simone, reageert vol ongeloof op het terugvinden van zijn echtgenote.
  Houthalen-Helchteren