Fruitboer Rudi Boermans (59) uit Heusden-Zolder blikt terug op 2020, een jaar waarin hij niet altijd op zijn vaste seizoenarbeiders beroep kon doen.
Volledig scherm
PREMIUM
Fruitboer Rudi Boermans (59) uit Heusden-Zolder blikt terug op 2020, een jaar waarin hij niet altijd op zijn vaste seizoenarbeiders beroep kon doen. © Mine Dalemans

Fruitboer Rudi (59) leidde asielzoekers op om zijn aardbeien te plukken: “Maar het zijn onze ‘vaste seizoensarbeiders’ die uiteindelijk het seizoen gered hebben”

Heusden-ZolderIn december blikken we in 20 verhalen terug op 2020 in Limburg. Een jaar dat aardbeienteler Rudi Boermans (59) uit Heusden-Zolder extra kopzorgen kostte. De Oost-Europese seizoensarbeiders waar hij normaal beroep op doet, mochten door de covid-crisis immers niet meteen afzakken. Of asielzoekers het antwoord waren? Rudi wilde het graag proberen. “Maar ideaal is dat niet gebleken. Gelukkig mochten onze seizoensarbeiders net voor de start van het hoogseizoen wél afzakken. Het is nog altijd moeilijk geweest. Maar eerlijk? Het was geen leuk, maar ook geen slecht jaar.”

 1. Hartsvriendinnen Sofie (28) en Tine (27) vinden moeilijk eigen stek, nu woningprijzen stijgen: “Mensen dromen over betaalbaar huis met veel groen en ruimte. In Hasselt is dat niet realistisch”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hartsvrien­din­nen Sofie (28) en Tine (27) vinden moeilijk eigen stek, nu woningprij­zen stijgen: “Mensen dromen over betaalbaar huis met veel groen en ruimte. In Hasselt is dat niet realis­tisch”

  Wie op zoek is naar een vaste stek in Hasselt mag sinds vorig jaar tot 10,2 procent méér uit zijn portefeuille halen. Een enorme prijsstijging die het vooral voor jonge starters en singles bemoeilijkt, ook voor beste vriendinnen Sofie Van Elst (28) en Tine Schepers (27). Terwijl Sofie met groot geluk op een betaalbaar appartement in de Limburgse hoofdstad botst, trekt Tine na een vruchteloze zoektocht weg richting Herk-de-Stad. “De enige manier om in Hasselt te blijven, is door heel wat toegevingen te doen.”
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica

 2. Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden
  Play

  Vrienden vormen menselijke ketting om hond te redden