Alhaurin el Grande.
Volledig scherm
PREMIUM
Alhaurin el Grande. © ThinkStock

Broer van Limburger (41) die vermoord is in Zuid-Spanje ten einde raad: “We vernemen alles via de media, schandalig!”

Heusden-Zolder“Wij hebben het raden naar wat er is gebeurd. De politie, de ambassade, het ministerie van Buitenlandse zaken, niemand kan ons meer vertellen.” Aan het woord is de verontwaardigde broer van D.N. (41), de man die donderdagnacht met verschillende kogels werd vermoord in Spanje. Toen hij zijn broer niet meer aan de lijn kreeg, verwittigde hij de ordedienst, waarna die op het lichaam stootte. Sindsdien heerst er vooral onduidelijkheid. 

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Sint-Franciscus Ziekenhuis bestrijdt ongewenste vogels met slechtvalkenkast: “Vervuiling en geluidsoverlast moet stoppen”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Sint-Franciscus Ziekenhuis bestrijdt ongewenste vogels met slechtval­ken­kast: “Vervuiling en geluids­over­last moet stoppen”

  Het Sint-Franciscus Ziekenhuis in Heusden-Zolder kampt al geruime tijd met een plaag van verwilderde reisduiven en kauwen, maar maakt daar nu komaf mee. Zo plaatst het ziekenhuis haar eigen broedkast op een bestaande zendmast van liefst 33 meter hoog. Inwoner? De slechtvalk. “Na eerdere bestrijdingscampagnes zetten we nu in op een natuurlijke ‘superpredator’”, aldus het ziekenhuis.
 3. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Voka – KvK Limburg mist na overlegcomité perspectief voor ondernemingen
  Limburg

  Voka – KvK Limburg mist na overlegco­mité perspec­tief voor ondernemin­gen

  Werkgeversorganisatie Voka – KvK Limburg is tevreden met de coronabarometer, maar vindt dat het huidige instrument geen rekening houdt met de situatie op de Limburgse werkvloer. “Dat is een gemiste kans”, zegt gedelegeerd bestuurder Johann Leten. Voka – KvK Limburg vraagt daarom dat ook het telewerkregime op korte termijn onderdeel wordt van de coronabarometer, zodat er perspectief wordt gecreëerd.
 3. Antiquair wil inboedel kasteel Terlaemen weggeven, maar moet plannen afgelasten: “Plots leek heel België geïnteresseerd”
  PREMIUM
  Heusden-Zolder

  Antiquair wil inboedel kasteel Terlaemen weggeven, maar moet plannen afgelasten: “Plots leek heel België geïnteres­seerd”

  De laatste spullen in het verkochte kasteel Terlaemen zouden dit weekend weggegeven worden. Of dat was althans het plan van antiquair Evrard de Villenfagne die de inboedel opkocht. Hij moet zijn weggeefmoment afgelasten omdat er te veel interesse was. “De politie bestempelde het begrijpelijk als massa-evenement en dat kan je niet rijmen met de coronasituatie”, klinkt het.