Het team van Sint-Job, van links naar rechts: Wieske, wijlen Agnes (bazin) en Chris van de keuken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het team van Sint-Job, van links naar rechts: Wieske, wijlen Agnes (bazin) en Chris van de keuken. © RV

Bolderbergse cafés liepen stampvol voor WK: “Zelfs Pantani is hier nog gepasseerd”

ZolderWielerliefhebbers en cafés hebben altijd goed bij elkaar gepast. Dat bleek ook op het wereldkampioenschap in Zolder en dat zal in Leuven aan de langste toog ter wereld opnieuw worden waargemaakt. “Het was destijds feest van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht”, herinnert café-uitbaatster Heidi Ehrhardt zich.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  1

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Hasselt breidt wijkrenovatieproject uit naar alle wijken tegen 2022
  Hasselt

  Hasselt breidt wijkrenova­tie­pro­ject uit naar alle wijken tegen 2022

  Na een geslaagde proefperiode in drie buurten breidt Stad Hasselt binnenkort haar wijkrenovatieproject uit. Zo kan elke Hasselaar vanaf begin 2022 steunen op een partner van de stad die inwoners volledig ontzorgt tijdens de duurzame renovatie van hun woning. “Willen we meer Hasselaren aan het renoveren krijgen, dan vormt die ontzorging dé sleutel”, aldus Derya Erdogan, schepen van Energie en Klimaat (RoodGroen+).
 1. Burgemeester Luc Wouters (CD&V) betreurt ‘move’ van oppositie: “Geen ideale situatie met gemeentepersoneel, maar zeker geen zinkend schip”
  Lummen

  Burgemees­ter Luc Wouters (CD&V) betreurt ‘move’ van oppositie: “Geen ideale situatie met gemeente­per­so­neel, maar zeker geen zinkend schip”

  Maandagavond stapte in Lummen de volledige oppositie op tijdens de gemeenteraad na een discussie over de situatie bij het gemeentepersoneel. Burgemeester Luc Wouters (CD&V) betreurt deze move. “Men sprak van 33 ontslagen, maar die cijfers kloppen niet. Als je rekening houdt met gepensioneerden en mensen die tijdelijk zieke werknemers vervingen, blijven er 13 ontslagen op 200 mensen over.”
 2. Levensecht ‘Squid Game’-event komt op 27 november naar Hasselt: “Maar nee, niemand moet ervoor sterven”
  Hasselt

  Levensecht ‘Squid Ga­me’-event komt op 27 november naar Hasselt: “Maar nee, niemand moet ervoor sterven”

  Wie maar niet genoeg kan krijgen van de Koreaanse Netflixserie ‘Squid Game’, kan op 27 november afzakken naar de Limburgse hoofdstad Hasselt. Escape House organiseert daar een grootschalig ‘Squid Game’-event voor honderd deelnemers die het tegen elkaar opnemen in een reeks kinderspelletjes. Wie wint, gaat naar huis met 1.000 euro of een gelijkwaardige prijs. “Geïnteresseerden moeten wel snel zijn, want het spel is bijna volzet.”