De bestuurder reed rond één uur in op een hele groep everzwijnen.
Volledig scherm
De bestuurder reed rond één uur in op een hele groep everzwijnen. © Toon Royackers

Bestuurder rijdt in één klap 19 everzwijnen dood in Heusden-Zolder: “Had ik een kleine wagen gehad, dan had ik het waarschijnlijk niet kunnen navertellen”

Een bestuurder heeft woensdagnacht in één klap negentien everzwijnen doodgereden op de Sint-Jobstraat in Heusden-Zolder. Kort voor één uur knalde hij met zijn terreinwagen op een groep van zeker veertig zwijnen, die over de drukke verbindingsweg van Bolderberg naar Hasselt liepen. “Die grote terreinwagen is mijn redding geweest”, zucht Hasselaar Rudi W. Specialisten vrezen voor steeds gevaarlijkere situaties op onze wegen. 

106 reacties

 • PIETER ROGIERS

  2 jaar geleden
  Wanneer gaan die linkse groenen hun verantwoordelijkheid eens opnemen voor hun belachelijke projecten?? Schade door everzwijnen, bevers, wolven, kraaien, kauwen, eksters, enz ... En de maatschappij kan er allemaal voor opdraaien???
 • paul maene

  2 jaar geleden
  Zéééér bedenkelijk ongeval!!!!
 • Johan De Clercq

  2 jaar geleden
  Fake aanrijding, opgezet spel.......
 • Renaat Moerman

  2 jaar geleden
  Arme beesten ? bij zoveel slachtoffers moet het zijn dat de auto ongeveer nog de enige "natuurlijke" vijand is. Dus een mooie uitdunning. Veel zullen ze niet hebben afgezien.
 • Ariane Malfait

  2 jaar geleden
  als je een kleinere auto had was je nog steeds in leven, everzwijnen zijn niet sterker dan een auto. mensen overdrijven altijd.
 1. Truiense ex-directeur van Standard Luik start samen met vrouw hulprekening op om slachtoffers van noodweer warme maaltijden te bezorgen: “Wat je daar ziet, laat diepe indruk na”
  PREMIUM
  Sint-Truiden

  Truiense ex-directeur van Standard Luik start samen met vrouw hulpreke­ning op om slachtof­fers van noodweer warme maaltijden te bezorgen: “Wat je daar ziet, laat diepe indruk na”

  Bob Claes – voormalig algemeen directeur van Standard Luik – blijft niet bij de pakken zitten nadat verschillende Luikse gemeenten ruim anderhalve week geleden zwaar getroffen zijn door de wateroverlast. Samen met zijn vrouw Queenie Claes startte hij een inzamelactie om hulpgoederen naar daar te brengen. Ook openden ze een nieuw rekeningnummer, waarvan het bedrag integraal wordt gebruikt om warme maaltijden af te leveren aan de slachtoffers.
 2. Duvelclub bestaat vijftien jaar
  Beringen

  Duvelclub bestaat vijftien jaar

  Aanstaande vrijdag wordt in parochiezaal Sint-Paulus in Paal het vijftienjarig bestaan van Duvelclub De Stam gevierd. De club bestaat uit meer dan 600 personen die al jaren activiteiten doen in het kader van de gekende drank. Zo worden er fietstochten georganiseerd en zijn er geregeld uitstapjes. Onder het motto ‘the party starts when the Duvel beats the virus’ zal men om 6 na 6 (een verwijzing naar het duivelsgetal 6) starten met de feestelijkheden. Bovendien wordt er ook een nieuw glas voorgesteld.
 1. Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur
  Genk

  Dronken twintiger zonder rijbewijs betrapt achter stuur

  Aan de Grotestraat in Genk heeft de politie van de zone CARMA in de nacht van vrijdag op zaterdag een voertuig tegengehouden. Volgens de patrouille had de bestuurder dan ook een ‘bedenkelijke rijstijl’ en beging de vrouw enkele verkeersovertredingen. Toen de politie het voertuig tegenhield, trachtte de bestuurder nog van plaats te wisselen met een passagier, maar tevergeefs. Uiteindelijk bleek ze niet over een rijbewijs te beschikken. Daarbovenop reed ze dronken rond. “De autosleutels werden daarom tijdelijk ingehouden zodat de eigenaar van de wagen die zelf kon afhalen”, aldus de lokale politie CARMA.