Heusden-Zolder.
Volledig scherm
Heusden-Zolder. © Karolien Coenen

84% van de Heusdenaren is gelukkig, aandeel groen scoort hoge punten

Heusden-Zolder84% procent van alle inwoners in Heusden-Zolder voelt zich gelukkig, als we de nieuwe Gemeente-Stadsmonitor van de Vlaamse overheid mogen geloven. Daaruit blijkt dat ook het aandeel groen in de gemeente goed scoort: maar liefst 86% van de Heusdenaren vindt dat er voldoende groen in de buurt is.

 1. Politie vindt mix van hasj en opium terug: “Vermoedelijk om gebruiker sneller verslaafd te maken”
  Hasselt

  Politie vindt mix van hasj en opium terug: “Vermoede­lijk om gebruiker sneller verslaafd te maken”

  De politie maakt zich zorgen nadat in Hasselt een man opgepakt werd die in het bezit was van verschillende zakjes hasj, vermengd met de stof opium. Een labotest moet uitsluitsel geven of het al dan niet om de drug heroïne gaat, waarin ook opium terug te vinden is. Mogelijk is deze combinatie van hasj en heroïne een nieuwe manier om gebruikers van softdrugs verslaafd te maken. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) maant aan tot voorzichtigheid.
 2. Jumbo opent al haar vijfde winkel in Limburg: “Onze formule laat de Belgen niet onberoerd”
  Heusden-Zolder

  Jumbo opent al haar vijfde winkel in Limburg: “Onze formule laat de Belgen niet onberoerd”

  Aan de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder heeft Jumbo woensdagochtend de deuren geopend van haar vijfde winkel in Limburg. Het is inmiddels ook de elfde in België. “We hebben nog een aantal leuke nieuwe winkels die later dit jaar het voorbeeld van Jumbo Heusden-Zolder gaan volgen, waardoor steeds meer klanten deel gaan uitmaken van de Jumbo-familie”, zegt Peter Isaac, managing director van Jumbo België.